Mitä lukea kun GoT on luettu

Yleisön pyynnöstä (tai oikeastaan kollegan pyynnöstä) tein vinkkauksen mitä lukea odotellessa uutta osaa George R. R. Martinin Tulen ja jään laulu-sarjaan. Ja koska olen hyvä kierrättämään niin päätin kirjata vinkkini tänne blogiin.

Aika usein eeppinen fantasia sijoittuu eurooppalaiseen pseudokeskiaikaan, kuten suuri osa Tulen ja jään laulu-sarjan tapahtumistakin, joten tässäpä muutama vinkki siihen sorttiin:

Jos haluaa uskaltautua pseudo-Euroopan ulkopuolelle kannattaa kokeilla:

Jos Arya Stark on suosikkihahmosi, kokeile Mark Lawrencen Book of Ancestor-trilogiaa. Jos se on Bran Stark, niin saatat pitää Cinda Williams Chiman The Shattered Realms-sarjasta -tosin se on Seven Realms-sarjan spin-off, joka spoilaa alkuperäisen sarjan lopun, joten ehkä kannattaa lukea se ensin. Tyrion Lannister -faneille uskaltautuisin suosittelemaan Joe Abercombien Särkynyt meri-trilogiaa ja Daenerys Targarienin ihailijoille Ausma Zehanat Khanin The Khorasan Archives-sarjaa.

GoT on tunnettu väkivallastaan, joten sitä löytyy näistä :

… ja seksistä, sitä löytyy ainakin näistä:

Mitkä ovat sinut vinkkisi? Tai olenko mielestäni väärässä joidenkin yllä olevien kirjojen suhteen? Kerro toki!

/ Meerit

 

Leave a Reply