Kolme hyvää kirjaa

Minulla oli ilo kuulla kolmea kirjailijaa, jotka ovat julkaisseet tänä syksynä erinomaisen kirjan! Schildts & Söderströmin syystarjonta on hieno tänä syksynä.

Minna Knus-Galánin kirja Panama-papereista on ajankohtainen, valitettavasti jälleen, kun Paratiisin paperit ovat uutisissa. Haastattelussa oli mielenkiintoista kuulla, kuinka sadat toimittajat pitivät ammattietiikkansa voimin kannen alhaalla, kunnes toimittajien työ oli valmis ja journalististen periaatteiden mukaisesti työstetty materiaali julkaistiin yhtä aikaa kaikkialla. Suomessa toimittajaa ei uhkaa KHO:a kummempi, mutta kollegat maailmalla eivät ole yhtä onnekkaita. Sananvapaus ei ole edelleenkään itsstäänselvyys kaikkialla.

Eva Frantz on kirjoittanut hyvän dekkarin! Ilokseni tajuntaani vihdoin laskeutui, että hän aikoo jatkaa Anna Glad -sarjaa. Esikoinen Sommarön on ollut myyntimenestys ja Blå villan jatkaa samaa tahtia. Eva kertoi kiinnostavalla tavalla kirjailijan työstä: kuinka ensin tulee inspiraatio, kuva pojasta hiekkatiellä ja tarina alkaa rakentua sen ympärille. Henkilöhahmot löytävät itsensä ja kirjoittajan kirjoitusprosessin kuluessa ja lopulta on käsikirjoitus, joka menee painoon liki ilman toimitustyötä!

Stig-Björn Nybergin haastattelussa ilahduin eniten siitä, että hän näkee Akateemiselle kirjakaupalle valoisan tulevaisuuden. Tunneli on ollut pitkä ja pimeä, mutta se on päättymässä. En ollut kuullut häntä aiemmin, mutta pitkä ura on ollut ilmeisen mieluinen ja kyllin haastava : ) Työ kirjakaupassa ja kustantamossa on äkkiä ajatellen erilaista, mutta ei sitten ehkä kuitenkaan. Kiinnostavaa oli kuulla, kuinka ei niin kauan aikaa sitten ei voinut kertoa, että lukee dekkareita.

Kaikista kolmesta voin antaa kirjastoammattilaisen parhaan arvosanan: kutsuisin kirjastoon tapahtumaan, porukka tulisi kuuntelemaan!

kirjoittanut Oili