Ja tänään pelataan…Shadowrun: Crossfire!

Olen viime aikoina päässyt kotona tutustumaan erilaisiin lautapeleihin ja ajattelin niistä kertoa kokemuksia.
En mitään sääntöjä ala sen enempää selittämään, monesta lautapelistä löytyy vaikka youtubesta opastevideoita (mm. Tabletop).

Shadowrun: Crossfire on cyberpunk fantasy co-op roolipeliä korttimuodossa.
Jos haluaa paeta muuhun maailman ollakseen örkki, haltija, trolli tai jokin muu, muttei jaksa keksiä tarinaa tai innostu koneella istumisesta, on tää peli hyvinkin toimiva. Peliin voi maksimissaan osallistua 4 henkeä, itse olen pelannut vain kahdestaan.
Pelin säännöissä on pieniä muutoksia eri pelaajamäärillä ja tämä takaa hyvän pelattavuuden niin kaksin, kolmin kuin nelinpelissäkin

20150718_145508Jokainen saa tosiaan valita racen joka haluaa olla. Kullakin on eri määrä hp, aloitusrahaa ja nostettavien korttien määrä. Sen lisäksi valitaan vielä rooli. Koska meitä on kaksi, niin meille lankeaa kaikki roolit. Tosin vain 1 on niistä aktiivinen ja sen mukaan määräytyy aloituspakan kokoonpano. Ylhäällä on Black Market, josta voi aina vuoronsa lopuksi ostaa jonkun lisäkortin.
Mobeja tässä tulee molemmille, mutta koska on co-op peli, niin toisen mobin voi tappaa. Muuta loottia kuin rahaa niiltä ei saa. Mobeja tulee joka kierroksella lisää ja jos selviää kaikista 3 kierroksesta, saa Karmaa joka on vähän kuin XP. Pelissä on mukana vielä Crossfire niminen deck josta saa ”kivoja” yllätyksiä…yleensä mobien hyväksi. Esimerkiksi, olette kuoleman kielissä ja crossfire kortti käskee nostamaan molemmille pelaajille 2 mobia lisää. Tai että kaikki örkki mobit lyö 2 enemmän…

1 Peli on aika nopea pelata joten se ei syö samalla tavalla monta tuntia kuin ns. normaali roolipeli. Tässä on myös roolipelille ominaista keskustelua muiden pelaajien kanssa siitä, mitä olisi fiksuinta tehdä, mitä muut pystyvät tekemään ja kenen olisi järkevintä ostaa mikäkin kortti Black marketista.
Pulssin ja verenpaineen saa tässä pelissä kohoamaan ja häviäminen on yllättävänkin helppoa!

Kirjaston kokoelmasta kyseistä peliä ei ikävä kyllä löydy. Kun avasimme paketin, ymmärsimme molemmat miksi. Kuten kuvastakin näkyy, pitää kirjoittaa nimi ja alapuolelle myös Karmapisteet. Lisäksi tietyllä määrällä Karmaa saa skillejä (keltaiset kuvassa), jotka kiinnitetään hahmokorttiin. Kyllä ne irti lähtee ja tussikin on whiteboard marker joka pyyhkiytyy pois, mutta kirjaston kokoelmassa tätä voisi silti olla hankala pitää…

20150718_145606

Leave a Reply