Piisamiturkki ja muita kertomuksia

Väisänen tuli esiin kirjailijana omaelämäkerrallisella trilogiallaan Vanikan palat, Toisetkengät ja Kuperat ja koverat. Hänen mukaansa seuraava romaani, Taivaanvartijat oli jo vähemmän muistelmia ja enemmän kaunokirjallisuutta.
Piisamiturkki on novellikokoelma, jonka tarinat sijoittuvat eri maailmankolkkiin. Ensimmäinen tarina suomeen ja sivuaa edellä mainittua trilogiaa, muut tarinat sijoittuvat milloin New Yorkiin, milloin Touloniin, milloin vaikkapa Osakaan. Tarinat ovat lämminhenkisiä, toinen toistaan erikoisempia ja tyyliltään erilaisia. Esimerkiksi tarina naisesta, joka lähettää viestejä miehelleen ydinsukellusveneeseen kerrotaan niin hienostuneesti, että lukija jo tämän perusteella alkaa odottaa katastrofia nurkan takaa.  
Ymmärrän, etteivät hänen selostuksensa lauseet kuulu samaan kimppuun, vaan ne on poimittu häthätää kummaltakin puolen tietä.
Kokoelmassa ei ole ”Piisamiturkki”-nimistä novellia, mutta sieltä se turkki kuitenkin löytyy.

Mikko