Wen Spencer: Eight Million Gods

EightMillionGods
Meerit suositteli minulle luettavaa, ja koska kyseisellä hetkellä minulla ei ollut mitään kesken, varasin itselleni täysin tuntemattoman kirjailijan Wen Spencerin uuden Eight Million Gods -kirjan. Kirjan sijoittuminen Japaniin kiinnosti erityisesti, koska kävin siellä keväällä. Meeritin suosittelu osui ja upposi, sillä Eight Million Gods tuli luettua parissa illassa. Tarina etenee vauhdikkaasti.

Päähenkilö Nikki Delany kärsii pakko-oireisesta kirjoittamisen tarpeesta ja hänen äitinsä on tämän takia pitänyt häntä enimmäkseen lukittuna hoitolaitoksiin, joissa Nikki ei viihdy lainkaan. Hän onkin jatkuvasti pakosalla äidiltään ja on muuttanut Japaniin, josta äidin olisi vaikeampi löytää häntä. Nikkillä on siellä ystäviä, jotka auttavat häntä pakenemaan ja joiden kanssa hänellä on internetissä salainen keskustelufoorumi. Nikki kirjoittaa uutta romaaniaan ja yllättäen huomaa, että sen tapahtumat näyttävätkin tulevan toteen. Niinpä häntä epäilläänkin murhasta ja hän joutuu pakenemaan ja etsimään oikeat syylliset. Nikki alkaa epäillä itsekin mielenterveyttään, kun japanilaisten tarujen jumaluudet alkavat puhua hänelle ja tanuki yrittää murhata hänet.

Nikkin tietokonenörttiys tekee hänestä itselleni helposti samaistuttavan sankarittaren, sillä itsellänikin on netistä löydettyjä ystäviä, joita en välttämättä ole kasvokkain tavannut. Kirja onkin mielestäni erittäin hyvin nykyajan ilmiöissä mukana. Samoin pidin Japanin kuvauksia varsin onnistuneina (näin yhden matkan perusteella).

fushimi
Fushimi Inari Shrine Kiotossa [c] Sini
Fushimi Inarin temppelin kuvaus toi oman käyntini niin elävästi mieleen!

Buffy-henkistä sujuvaa tekstiä, sijoitettuna Japaniin. Se oli hyvää vaihtelua kaikille yleensä Britanniaan/USAan sijoittuviin fantasiaseikkailuihin! Suosittelen.

Leave a Reply