Terve, ja kiitos kaloista!

Vuorotteluvapaa. Ihana sana, sillä siitä pääsen nimittäin nauttimaan kokonaista kuusi kuukautta.

Älkää käsittäkö väärin, pidän työstäni paljon. Kuitenkin kaksitoista vuotta on melko pitkä aika. Aloitin urani Espoon kaupunginkirjaston palveluksessa kesäkuun alussa vuonna 2001. Enpä tuolloin Tapiolan kirjaston tiskillä päivystäessäni olisi uskonut pääseväni yhdistämään harrastustani ja työtäni näin hienosti. Tietysti heti kun sain kuvioita itselleni selviksi, aloin vihjailla, että voitais tilata tuota ja tuota sarjaa vähän enemmän ja et tää on hyvä, eikö voitais?

Haluankin kiittää Tapiolan työkavereitani noilta ajoilta: Hienosti otitte mukaan ja luotitte ja annoitte vastuuta, koska kohta sain varsin vapaasti valita scifin ja fantasian sekä suomeksi ja englanniksi. Englanninkielistä valitsin miltei koko Tapiolassa oloaikani, kaverit rinnalla vaihtuivat.

Kirjavalinta on varmasti monen kirjastolaisen suosikkityö. Saa ostaa kirjoja ihan luvan kanssa, eikä siihen mene omaa rahaa ollenkaan! Tarkkana täytyy kuitenkin olla, ettei oma maku määrää täysin valintaa. Monesti tuntuu siltä, että naisvaltaisella alalla tulee esimerkiksi urheilukirjoja hankittua varsin vähän. Toivottavasti olen tässä onnistunut omassa työssäni. Olen yrittänyt hankkia myös sellaisia kirjoja, jotka eivät juuri minua kiinnosta, mutta joista olen nähnyt keskustelua ja lukenut positiivisia arvosteluja.

Vuorotteluvapaani ajan aikuisten kirjavalinnat tekee Pia. Meerit ja Heidi jatkavat normaaliin tapaan. Espoon Fantasia -ryhmä on toiminut mielestäni hienosti.

Vaikka vapaalle lähdenkin, en varmastikaan Fantsusta päästä täysin irti. Luen ja arvostelen ehkä ne scifihaasteen jäljelle jääneet teokset. Postaan FB-sivullemme minusta kiinnostavia juttuja. Otan varmaan kuvia matkaltani eri kirjastojen scifi- ja fantasiahyllyistä 😀 Koska tämä on se osa työtäni, joka on enemmän harrastuksen jatke, kun työtä. Kirjavalintalistoihin en tosin aio koskea. Jos huomaan jotain puuttuvan, niin siitä varmaan huomautan 🙂 Kertokaa tekin, palautetta ei saa koskaan liikaa. Ja jos on jo itse jonkin sarjan läpi lukenut, ei niitä kaikkia ehdi ja muista käydä läpi säännöllisesti puuttuvien osien bongaamiseksi.

Palaan takaisin töihin syyskuun puolivälissä. Kaikkea kivaa odotettavissa!

1. markku-setä

15.3.2013 at 12:50

Mukavaa vuorotteluvapaata ja terkkuja myös tuuraajallesi!