Nyt se on virallisestikin julkista!

Jaa mikä niin? No se, mikä tässä on minua pitänyt äärettömän kiireisenä koko talven. Otimme täällä Espoossa käyttöön kirjastojärjestelmämme hankintapalikan (uutinen HelMet.fi-sivulla). Projekti alkoi osaltani jo keväällä, saimme huhtikuun lopussa järjestelmätoimittajaltamme koulutusta sen käyttöön. Sitten aloimme pähkäillä itse sen hienouksia ja miten se muuttaisi työtämme. Alusta asti oli selvää, että tärkeintä meille on, että nyt asiakkaille näkyvät jo tilausvaiheessa tulossa olevat kirjat ja muut materiaalit.

Keväällä ja kesällä koulutimme ihmisiä, sovimme käytäntöjä niin talon sisällä kuin toimittajienkin kanssa ja väänsimme tekniikkaa kuntoon. Monien mutkien kautta tilaukset saatiin kuin saatiinkin liikkumaan meidän ja kirjatoimittajamme BTJ:n välillä ja marraskuun loppupuolella aloitimme ensimmäiset varovaiset kokeilut. Joulukuussa ryhdyttiin tositoimiin, kun kevään 2013 ennakkotarjonta täytyi tilata uudella välineellä, jotta pääsisimme luopumaan jossain vaiheessa vanhasta. Nyt olemme toivottavasti siinä vaiheessa, että pääsemme kohta käyttämään sitä ihan rutiinilla.

Teille, hyvät asiakkaat, on siis marras-joulukuusta saattanut tulla esiin näkymä, jossa ei vielä missään kirjastossa kirjaa ole, ja tiedot ovat varsin vähissä. Esim. Ally Condien trilogian päätösosa Perillä on löydetty ja varattu, vaikkemme vielä kauheasti tätä palvelua olekaan mainostaneet. Nyt siis jos jätät meille hankintatoiveen, voit saada varauksen siihen laitettua heti kun olemme sen tilanneet.

Varausten saaminen kuitenkin tästä johtuen varmaankin nopeutuu, kun ei enää tule yllätyksenä kirjan suosio sen kirjastoon saavuttua, vaan näemme jo ennen ilmestymistä, mistä pitäisi laittaa lisäkappaleita tilaukseen. Mutta varausta jättäessä kannattaa siis olla tarkkana, ettei satu tilaamaan sitä pokkaripainosta, joka ilmestyy vasta monen kuukauden päästä, kun kovakantisen saisi samantien!

Toinen virallinen tiedotus: Olen jäämässä puoleksi vuodeksi vuorotteluvapaalle 11.3. alkaen. Todennäköisesti jatkan vinkkien heittelyä Facebook-sivuillemme, mutta tuskin paljon blogia lomallani kirjoittelen. Paitsi ehkä ne odottelemaan jääneet scifi-haastekirjat voisi lukea ja arvostella 😀 Minua tulee tuuraamaan Pia Ompusta, joten jätän teidät valinnan osalta hyviin käsiin.

Kysymyksiä ja/tai hankintatoiveita? Kertokaa tässä tai Facessa tai sähköpostitse tai laittakaa hankintaehdotus (kannattaa pistää oma sähköposti mukaan, niin vastaamme!).