Huhtikuussa tilattuja

Huhtikuun alussa saimme pyydettyämme kirjatoimittajaltamme valmiita listoja englanninkielisen maailman palkintoehdokkaista. Eli voitte nukkua yönne rauhassa, mm. Philip K. Dick -palkinnon voittanut Simon Mordenin trilogia on tilattu. Aika monet olivat jo olleetkin listoilla, joten lopulta meille (=Espoo) ei paljon tilattavaa jäänyt, mutta menivät tällä tavoin nämä kirjat tyrkylle myös Helsingille ja Vantaalle. Sain vihdoin tilattua myös Jo Waltonin Among others, jota ei aiemmin oltu tarjottu. Yksi pyytämistäni listoista oli tämä Locus suosittelee, mutta ikävä kyllä tämän hetkinen toimittajamme ei kovinkaan hyvin pysty toimittamaan varsinkaan Yhdysvalloissa ilmestyneitä pienempien kustantamojen kirjoja. Joten osa on edelleen omalla toivon-että-joskus-pääsen-tilaamaan -listallani.

Normilistoilla on vastaan tullut mm. Terry Pratchettin ja Steven Baxterin yhteisteos The Long Earth ja Pratchettin lastenkirja The World of Poo. Lee Carrollin Black swan rising -sarja jatkuu osalla The shape stealer. David Brinin Existence ja Gary Gibsonin The thousand emperors varmastikin tieteiskirjallisuutta lukevien mieleen. Uutena tuttavuutena listoilla oli myös Richard Kadreyn Sandman Slim ja Kill the dead, jotka päätin tilata vastapainona yliluonnollisille rakkausromaaneille, joita naislukijoille on paljon tarjolla.

Yhtenä esimerkkinä tästä genrestä olkoon Meg Cabotin Insatiable, jonka ensin luulin olevan väärällä listalla, koska yhdistin hänet vain Prinsessapäiväkirjoihin, mutta onpa tämä tuottelias kirjailija kirjoittanut siis myös vampyyriromansseja. Dracula-teemalla jatketaan: Koska yhtenä Vampire Novel of the Century -palkintoehdokkaana on myös Kim Newmanin Anno Dracula, sain vihdoin hankittua tämänkin kokoelmiin! (Palkinnon voitti Mathesonin Olen legenda.)

Suomenkielisten tilattavien puolella tilattavana on syksyn uutuudet. Wardin Mustan tikarin veljeskunta -sarja jatkuu kahdella osalla (Vapautettu rakastaja kertoo Vishousin sisaresta Paynesta ja Uudestisyntynyt rakastaja Tohrmentin tarinaa), samoin kuin myös Harrisin Sookie Stackhouse (Veren sitomat ja Suden veri). Jos aikataulu pitää paikkansa, Wardin sarjassa on käännetty sitten kaikki alkukielelläkin olemassa olevat kirjat! Harrisissa on sentään vielä muutama osa jäljellä.

Ernest Clinen Ready player one tulee suomeksi Gummerukselta, olenkin tuota katsellut englanniksi (ja tilasinkin tuolta Locus suosittelee -listalta), minulle yksi syksyn kiinnostavimmista kirjoista. Toinen kiinnostava samalta kustantajalta on myös Gene Wolfen Uuden auringon kirja -sarjan toinen osa. Ensimmäinen osa on harmittavasti viivästynyt, mutta jotta saisimme hyvän käännöksen, annettakoon sille aikaa. Nyt ensimmäiselle osalle tarjotaan ilmestymispäiväksi elokuuta ja toinen osa tulisi sitten jo lokakuussa. Toivotaan että nämä ajat pitävät, sillä tässä on kyseessä kulttuuriteko, puhutaan sen verran klassisesta fantasiasarjasta. Ja onhan se mukava saada kirjat nopeasti peräkkäin luettavaksi, ettei tarvitse vuosia odotella!

Gummerukselta tulee lisäksi kaksi kotimaista historiallis-fantastista kirjaa: Mike Pohjolan kauhuromaani 1827 – inferno, jossa Turku palaa, sekä Markku Turusen Vaeltaja, ikuiseen elämään ja vaeltamaan kirotun miehen kohtalo. Vakuuttava kokoelma kovin erilaisia kirjoja samalta kustantajalta! Täytyy muistaa myös mainita että Hannu Rajaniemen Fraktaaliruhtinas on myös siirtynyt Gummerukselta syksyyn, joten kannattaa seurata tämän mielestäni parasta aikuisten spefiä tällä hetkellä julkaisevan kustantamon julkaisulistaa!

Leave a Reply