Uutuuksia ja tilattuja, alkuvuosi 2012

Tilattavissa enkuissa ei ole ollut paljoa uutta kiinnostavaa, kaikki kiinnostavat pokkaritkin löytyivät jo kovakantisina. Mielestäni todistaa sitä, että valinta on tehty hyvin, kun ei olla jääty ns. junasta, vaan uutuudet on hankittu silloin kun ne ovat uusia. Aivan uusien listalta löytyi sentään J. R. Wardin suositun Black dagger brotherhoodin 10. osa, Lover reborn. Samalta listalta lähti tilaukseen myös T. C. McCarthyn Exogene, Subterrene war -sarjan toinen osa. Aivan uusia tuttavuuksia olivat Benedict Jackan Fated ja Matt Forbeckin Carpathia, toivottavasti niille löytyy lukijoita. Stephen Kingiltä tulee uusi Musta torni -kirja, The wind through the keyhole, joka sijoittuu neljännen ja viidennen osan väliin. Koska juuri täydensin sarjan Selloon ja Entressen nuortenosastolle, hankin tämän heille.

Suomenkielisiltä listoilta on jonkin verran löytynyt vielä pienten kustantamojen kirjoja. Kauhukirjallisuuden klassikko Sheridan Le Fanun Carmilla (ja muita kertomuksia) on tulossa Savukeitaalta. Toisen kauhun klassikkokirjailijan, H. P. Lovecraftin kootut jatkuu neljännellä osalla, Jalavalta kulttuuriteko. Jalavalta tulee myös tuttuja nimiä, R. A. Salvatoren Ikikesän toinen osa, Margaret Weis sentään hieman yllättää scifikirjallan Kadotettu kuningas (jota tosin pidettiin Star Wars -kloonina, joten en ole kauhean vakuuttunut). Juri Nummelinin Jumalten tuho on kotimainen pulp/scifi trilleri, jota hankin isoimmille kirjastoille, kustantajana Pikku-Idis.

Luetteloitu on seuraavasti: asiakastoive Vampires: the recent undead, jossa on mm. Kelley Armstrongin, Holly Blackin, Tanith Leen, Kim Newmanin, Carrie Vaughnin ja Charlaine Harrisin novellit. Palkintolistoilta napattuja hankintoja ovat Nebula-ehdokkaana olleen M. K. Hobsonin kiinnostavan tuntuiset steampunk-kirjat, Native star ja Hidden goddess. Saatan lukea nämä scifi-haasteeseen 🙂 Toinen Nebula-ehdokkaana ollut N. K. Jemisinin The inheritance trilogy ei tuntunut ihan niin minuun vetoavalta.

Sitten täydensimme sarjoja – Lisa McMannin Wake ja Fade löytyvät nyt, jostain syystä oli aiemmin ollut vain kolmas osa Gone. Samoin Jim Butcherin Dresden files -sarjan pitäisi olla nyt kokonainen, kun saimme osan neljä, Summer Knight.

Ja lisää ulos tehtyjä, suomenkieliset:

 • Beth Revis: Across the universe – matka alkaa
 • Bram Stoker: Draculan vieras ja muita kauhukertomuksia
 • Henry Parland: Khimaira
 • Aivopeili: autonomian ajan tieteiskirjallisuutta
 • Rick Riordan: Liekehtivä valtaistuin
 • Terry Pratchett: Posti kulkee
 • Dean Lorey: Hirviöiden sota
 • Ja uusia englanninkielisiä:

 • Margaret Atwood: In other worlds – esseekokoelma
 • Helen Dunmore: Stormswept, Ingo-sarjan osa 5
 • Martha Wells: Cloud roads
 • Tricia Sullivan: Lightborn
 • Tim Powers: Declare
 • Libba Bray: Going bovine
 • Alastair Reynolds: Blue remembered Earth
 • Kalayna Price: Grave witch
 • Kresley Cole: Lothaire
 • R. J. Frith: The Nemesis list
 • Chloe Neill: Hexbound
 • Red velvet and absinthe: paranormal erotic romance
 • 2 Comments

  1. Liina

   7.2.2012 at 11:25

   Locuksen kirjasuosituksetkin ilmestyivät ja tulin jo vähän hulluksi kirjaston webisivuilla. Hirveän hyviä hankintoja olette tehneet!

  2. Sini

   8.2.2012 at 10:36

   Kiitos kiitos 🙂 Pitääpä mennä tsekkaamaan mitä Locus suosittelee, josko jotain olisi jäänyt hankkimatta.

  Leave a Reply