Uutuuksia, helmikuu 2012

Itärannan Teemestarin kirja on tullut ja siitä onkin saatu jo varausjonoa aikaan. Laitoimme lisäkappaleita tilaukseen. Hienoa, että suomalainen scifi kiinnostaa.

Frank Herbertin Dyyni-sarjaan kirjoitetaan edelleenkin osia varmaan joittenkin roskiksesta löytyneiden lappusten perusteella. Itse ohitin tällä perusteella kirjan Sisterhood of Dune, mutta muut olivat sitten valinneet. Katsotaan löytyykö sille vielä lukijoita, alkuperäisistä Dyyni-kirjoistahan on nyt vihdoin saatu uudet suomenkieliset painokset ja niitä oikeita englanninkielisiä saa täydennellä. Itsellä kyllä loppui niissäkin kiinnostus jo jossain viidennessä osassa…

Gena Showalterin Intertwined-sarjassa, jonka luetteloin tällä viikolla, huomioni kiinnittyi siihen, että osat kaksi ja kolme löytyivät Helsingistä. Osasta yksi oli tehty merkintä luettelointitietoihin, mutta ykkösosaa ei kuitenkaan oltu sinne hankittu (tai se oli jo jostain syystä poistettu), eikä täydennystä oltu tilattu, vaikka kolmas osa oli juuri tullut. Mutta ei hätää, Espoon fantasiaryhmä pelasti tilanteen, me otimme koko sarjan tähän asti.

Mielenkiintoista valintapolitiikkaa Helsingiltä ja Vantaalta edustaa myös Rod Reesin The Demi-Monde -sarja. Ensimmäistä osaa Winter on hankittu Helsinkiin, muttei Vantaalle, mutta silti toinen osa on hankittu Vantaalle. Helsingin kappale toisesta osasta on ilmeisesti hautautunut jonnekin kirjapinon pohjalle, koska eivät ole sitä ulos saaneet, vaikka se on tullut heille jo marraskuussa.

Malazan Empire -sarjaan tuli neljäs osa, Esslemontin Orb sceptre throne, joka on saanut vähän heikkoja arvosteluja. Olen miettinyt tuota Malazan book of the fallen -sarjan lukemista, mutta mistä löytäisi aikaa kymmenelle tiiliskivelle? Niin paljon lukemattomia kirjoja, ettei aika riitä millään.

Brandon Sandersonista oon jo tainut sanoakin että kiinnostaisi tutustua. No nyt tuli taas stand-alone -kirja, Warbreaker, josta voisin kokeilla. Katotaan sit kesällä, mitä lomalukemiseksi tulee valittua…

Ja Harlekiinit tulikin jo mainittua tuossa edellisessä viestissäni! Ilmeisesti niitä ilmestyy enää joka toinen kuukausi, joten taidan odotella myös ne huhtikuussa ilmestyvät ennen kuin tilaan.

Uusia suomenkielisiä (vasta Vantaa saanut kirjat, missä meidän!):

 • Alyson Noël: Varjojen maa
 • L. J. Smith: Varjosielut
 • Uusia enkkuja:

 • Amanda Hocking: Switched
 • Alyson Noël: Dreamland
 • Cherie Priest: Ganymede
 • Sarah Alderson: Fated
 • Allison van Diepen: The vampire stalker
 • Shannon Hale: Forest born
 • Tricia Rayburn: Undercurrent
 • John Meaney: Transmission
 • Julie Cross: Tempest
 • Kiersten White: Paranormalcy
 • Leave a Reply