Tilattuja & Harlekiinit, helmikuu 2012

Tilauksessa englanninkielisellä puolella on nyt huhtikuun uutuudet, olipa tosin myöhempiäkin ilmestymispäiviä.

Itselleni kevään tapaus on Robin Hobbin City of dragons, joka ilmestyy Britanniassa myöhemmin kuin jenkeissä. Omat kirjani kun ovat brittipainoksia, ei sarjaa voi mennä kesken kaiken muuttamaan. Myöskin kirjastoon on tarjolla brittipainos, joten vaikka kirja on jo USAssa saatavana, se ei ehdi kirjastoon ennen kuin toukokuussa. Joudumme jännittämään siihen asti. Tilattu samoihin kirjastoihin, kuin missä aiemmatkin osat ovat. Aivan kahden ensimmäisen trilogian tasolle tämä sarja ei yllä, mutta pidin Sadekorvesta ympäristönä ja minusta on kiinnostavaa kuulla mitä siellä sitten tapahtui.

Holly Blackin Curse workers -sarjan kolmas osa olisi periaatteessa Heidin asia, mutta kun se kerran taas oli aikuisten listalla, niin hankin Selloin Pointtiin, jossa on jo aiemmat osat. Tässä muuten jälleen näkee sen, että tarvetta sarjojen seurantaan on: ensimmäistä osaa on hankittu vain Espooseen, mutta toista osaa onkin yllättäen myös Helsingissä. Laitoin asiasta viestiä Helsingin suuntaan. Toinen sarja, josta tarjonnassa on kolmas osa, on Mark Chadbournin Sword of Albion. Löytyy meiltä Pointista ja Entressen nuortenosastolta, joten tilaukseen. Glen Duncanin aiempi, Last werewolf, oli hankittu Selloon ja kun Tallula risingin sanottiin olevan sille jatkoa, niin tietysti se täytyi hankkia. Helen Lowen Gathering of the lost hankittiin Selloon ja Omenaan, joissa sarjan ensimmäinenkin osa on.

Suomenkielisillä listoillakin tippuu vielä kiinnostavia kirjoja. Muistan Finnconissa 2010 olleeni salivänkärinä Merja Leppälahden luennolla Kansanperinteen mielikuvitusolennot, ja joutuneeni jättämään porukkaa oven ulkopuolelle, kun sali meni täyteen. Nyt häneltä on tulossa kirja, Vahvaa väkeä: kotimaisia uskomus- ja fantasiaolentoja. Kiinnostavaa! Hankintaan meni isoimmille kirjastoille.

Helsingin kirja- ja lelutukku tarjoaa periaatteessa kiinnostavia Game of Thrones: visual companionia ja True blood -keittokirjaa, mutta hieman metityttää kirjojen laatu, kun kustantaja on itselle outo, eikä englanniksikaan löydy näistä teoksista mitään. Heidän kuvastossaankin on vain sivu molemmista, outo kustantaja, eikä noilla TB-keittokirjan tiedoilla löydy ulkomaisista kirjakaupoista mitään.

Loppuvuoden 2011 ilmestyneet Harlekiinit on nyt maailmalla. Maggie Shaynen Yön siivet -sarjaan tuli osat viisi ja kuusi. Julie Kagawan Rauta-saaga on alunperin Teen Harlequin -sarjaa, joten ne löytyvät lasten- tai nuorten osastoilta. Rachel Vincentin Kissojen kesken on ollut varsin suosittu sarja, siihen tuli nyt viides osa, Myrskylinnut. Neljäs tullut kirja on Susan Krinardin Yön kutsu. En oikein tiedä onko Susan Krinardin kirjoissa muuta yhteistä kuin tapahtumapaikka ja aikakausi, 1920-luku. Sekä Goodreads että Fantasticfiction laittavat nämä sarjaksi, mutta itse kirjoissa ei ole mitään mainintaa. Jos olet lukenut ja niissä mielestäsi pitäisi olla tieto sarjasta, laita kommentti 🙂

1. Kata

21.2.2012 at 22:18

Kyllä nuo Krinardit ovat löyhä trilogia, ne sisältävät joitain samoja henkilöitä yms.

Oma juttuni viimeisestä:

Lähteenä myös Susan Krinardin oma sivu:

(edellinen yritykseni kommentoida katosi jonnekin, joten pahoittelut, jos tämä nyt ilmaantuu kahteen kertaan)

1. Sini

22.2.2012 at 09:17

Kiitos, käyn laittamassa kirjojen tietoihin huomautuksen.

2. Espoon Fantasia – Uutuuksia, helmikuu 2012

24.2.2012 at 14:12