Tilattuja, tammikuu 2012

Suomenkieliset kustantamot tilattiin pitkälti jo viime vuoden puolelta, tämän vuoden puolelle jääneiden pienempien kustantamojen listoilta löytyi vain Teokselta Emmi Itärannan Teemestarin kirja. Itäranta voitti Teoksen suuren fantasia-scifi-kirjallisuuskilpailun. Kilpailuun osallistui miltei 350 käsikirjoitusta ja tasoa pidettiin hyvänä. Syksyllä on Teokselta tulossa toinenkin kirja kilpailuun osallistuneiden käsikirjoitusten joukosta.

Englanninkielisiä kirjoja tilataan tällä hetkellä helmi-maaliskuussa ilmestyvistä. Stephen Kingin Dark tower -sarja oli kokonaisuudessaan tarjolla pokkareissa ja täydensin sen meille Selloon ja Teukkaan, joissa oli joitain osia. Toinen vanhempi kirja, joka on edelleen ahkerasti luettuna, on Alastair Reynoldsin Revelation space, josta otin lisäkappaleita.

Max Brooksin zombietarinat saavat jatkoa kirjassa Closure, limited ja Mark Chadbournin Sword of Albion jatkuu kirjalla The scar-crow men. Ken MacLeodilta tulee Intrusion ja toinen kiintoisa scifi-kirja oli Hiroshi Yamamoton MM9. Koska Japani tuntuu kiinnostavan kovasti ja todennäköisyys että japanilaista scifiä saataisiin suomeksi on häviävän pieni, tilaan englanniksi käännettyjä kirjoja aina kun niitä on tarjolla. Sama koskee tietysti muitakin pienempiä kielialueita.

Vampyyritarinoita oli taas paljon tarjolla: Tim Powersilta uusi Hide me among the graves ja pitkään loppuunmyytynä ollut The stress of her regard. Christine Feehanin Darkest at dawn pitää sisällään Dark Carpathian -sarjan osat 14 ja 15, osa 14 on novelli. Huomasimme myös että tämä sarja löytyy erittäin puutteellisesti ja laitoimme tilaukseen saatavilla olevat osat. Kaikkia novellikokoelmia ei kuitenkaan ollut saatavilla. Lynsay Sandsin Argeneau vampire -romaanit saavat jatkoa, The accidental vampire on sarjan seitsemäs osa. Tähän sarjaan meille on tullut luettelointia odottamaan muutama puuttuva osa, joten kohta senkin pitäisi löytyä kokonaisuudessaan. Uusin Charlaine Harris & Toni L. P. Kelner -parivaljakon toimittama novellikokoelma on nimeltään Home improvement : Undead edition ja se sisältää mm. uuden Sookie-tarinan. Mukana on myös Patricia Briggs, jonka novelleja meiltä palautteessa toivottiin.

Viime viikolla saimme vihdoin kaipaamamme ekan osan J. R. Wardin Fallen Angel -sarjaan. Tein ne tänään ulos ja näemmä nopeimmat ovat jo ehtineet varaamaan, vaikken edes vielä ole ehtinyt mainostaa asiaa 😉

Nyt ulkona näyttää sentään jo talvelta, joten aurinkoista alkutalvea käperrytään viltin alle lukemaan hyvää kirjaa!

1 Comment

  1. Liina

    17.1.2012 at 20:14

    Tuo Teemestarin kirja alkoi kovasti kiinnostaa, vaikken tiedä siitä paljon mitään. Kauniiltakin se näyttää! Lisäksi Powers kiinnostaa aina. Olette huippuja!

Leave a Reply