Vuoden 2012 tilauksia, suomi, osa 1

Aika lentää! On jo joulukuu ja tilauksia tehdään vuonna 2012 ilmestyvistä kirjoista täyttä häkää. Suomenkielisistä kustantamoista tilaukset ovat parhaillaan auki Tammelle, Otavalle, Basamille ja Gummerukselle.

Tammelta tulee kolmas osa Guillermo del Toron Vitsaus-trilogiaan – englanniksi se kolmas osa on tuossa hyllyssäni, laitan sen eteenpäin tänään, koska näyttää Vantaa jo tehneen ja siitä on varausjonoa. Toinen Tammen kirja, jota tilasin on Bram Stokerin novelleja. Draculan vieras ja muita kauhukertomuksia sisältää yhdeksän Stokerin novellia. Otavalta tilattavat menevät kaikki Heidin alueelle, eli sieltä ei aikuisille suunnattua fantasiaa löytynyt.

Basamilta tulee kaksikin osaa J. R. Wardin suosittuun Mustan tikarin veljeskunta -sarjaan ja lisäksi he aloittavat samalta kirjailijalta toisenkin sarjan, Langennut enkeli (Fallen angels) -trilogian. Fallen Angels -sarja on muuten tilattu meille englanniksi, mutta saimme toimittajalta osat kaksi ja kolme sekä tiedon, että ensimmäinen osa olisi loppuunmyyty. No, ei kun sitten toisella isbn-numerolla tilaukseen! En halua luetteloida noita osia ulos ennen kuin saan sen ensimmäisenkin… Uutena nimenä Basamin listalla oli Erin Morgensternin Yösirkus, esikoisteos, joka on saanut kehuja ja myyty yli 20 kielelle ja elokuvasopimuskin on tehty. Helsingistä löytyy englanniksi ja siinä on varauksiakin, harkitsemme lisäkappaleiden hankintaa Espooseen.

Gummeruksen listalla on tutusti seuraava Sookie Stackhouse, Pahaa verta Chicagossa. Ehditty jo seitsemänteen osaan! Olen nyt itse ahminut Sookiet englanniksi, paitsi viimeisen osan (olen jonossa) ja olen pitänyt niitä koukuttavan hyvänä viihteenä. Tosin hieman alkavat samanlaiset juonikuviot jo puuduttaa! Ehkä voisin seuraavaksi kokeilla Harper Connelly -kirjoja… Mutta Gummerukselta löytyy muutakin, tosin scifimpää: Iain M. Banksin Pintakuvio ja Hannu Rajaniemen Fraktaaliruhtinas. Tosin Fraktaaliruhtinaan ilmestyminen siirtyy syksyyn, Hannu Rajaniemi on vasta saanut ensimmäisen luonnoksen valmiiksi. Gummerus ilmeisesti aikoi saada nyt suomennoksen ulos ennen alkuperäistä englanninkielistä, katsotaan kuin käy! Suosittelen sarjan ekaa osaa Kvanttivaras, pidin kovasti ja odotan tätä toista osaa.

1 Comment

Leave a Reply