Keri, Arthur: Mercy burns ja Adam, Baker: Outpost

Keri, Arthur: Mercy burns

Mercy Wilson on toimittaja San Fransiscosta. Hän on myös puoliksi ihminen ja puoliksi lohikäärme eli draman. Hänellä on useita kykyjä vaikka hän ei olekaan yhtä vahva kuin lohikäärme on.

Mercy on parhaan ystävänsä Raineyn kanssa etsimässä tämän kadonnutta sisarta, kun heidät tönäistään tieltä. Heidän autonsa syöksyy tieltä ja Rainey kuolee.

Lohikäärmeen tai dramanin kuollessa pitää tämän sielun puolesta rukoilla auringon noustessa tai sielu jää maanpinnalle vaeltelemaan pääsemättä eteenpäin. Mercyllä on vain viisi päivää aikaa löytää Raineyn tappajat ja kostaa Rainey puolesta. Mercy aloittaa murhaajien jahdin ja törmää lohikäärmeeseen, jota kutsutaan nimellä ”muerte” kuolema.

Kirja oli hyvä ja luin sen keskeytyksettä. Kiinnostava uusi hahmo ja mielenkiintoiset hiukan erilaiset kyvyt. Toivottavasti saadaan lisää dramaneista kertovia kirjoja.

Adam, Baker: Outpost

Jane Blanc on pastori kaukaisella öljyn porauslautalla keskellä Pohjoista jäämerta. Arktisen alueen kesä on lopussa ja pian on alkamassa pimeä talvi jolloin vähäinenkin valo katoaa kokonaan ja lämpötila laskee alle -40 asteen.

Pastori Jane ja muut odottavat kotiin pääsyä ennen talvimyrskyjen alkua, mutta katsoessaan uutisia ja he alkavat epäillä kotiinpääsyä. Maailmassa vallitsee kaaos. Jäykyttävissä uutiskuvissa näkyy kuinka vaarallinen pandemia leviää koko maapallon ympäri saaden ihmiset hyökkäämään ja puremaan toisia ihmisiä. Pian radio- ja televisioasemat alkavat hiljentyä ja miehistö porauslautalla voi vain arvailla muun maailman tapahtumia.

Lautalla alkaa vallita kapinahenki ja epätoivo lisääntyy, kun selviää, että pois pääsyä ei ole ja ruokavarat hupenevat hurjaa tahtia. Pian käy myös selväksi, että muuta maailmaa piinannut pandemia on levinnyt myös porauslautalle ja Jane Blanc huomaa olevansa ainut, joka voi tilanteen ratkaista.

Pidin kirjasta aluksi kovasti ja jäinkin heti alkusivuilta koukkuun kirjaan. Pidin päähenkilöstä Jane Blancista, joka ei ollut täydellisen kaunis ja älykäs nainen vaan inhimillinen ihminen. Tapahtumat olivat piinaavia ja luin niskahiukset pystyssä k’det täristen jännityksestä.

Ikävä kyllä loppua kohden juoni lopahti eikä ollut enää niin nautinnollisen luettava. Pieni pettymys siis, mutta silti lukemisen arvoinen kirja.

Leave a Reply