Vihdoinkin!

Yksi viime vuosien odotetuimmista kirjoista ilmestyy tänään. George RR Martinin tiiliskivisaagan Tulen ja jään laulu viides osa on nimeltään A Dance with Dragons. Tilausjärjestelmässämme näkyy siihen ensimmäiset tilaukset tehdyn jo vuonna 2009. Itseasiassa 2009 on edelleenkin siellä merkittynä kirjan ilmestymisvuodeksi, pitäisiköhän jaksaa muuttaa 🙂 Ja muistaakseni se oli jo kerran tilattavana edellisessä tilausjärjestelmässä, tästä ei tosin löydy enää todisteita. Risingshadow-sivuston kirjan odotusketju on aloitettu 2007.

HBOn sarjan myötä kirjojenkin suosio on jälleen noussut ja meilläkin on varausjonoja. Onneksi meillä oli juuri suomenkielisten täydennyslista! Lisäkappaleita on siis tulossa. Suomeksi Lohikäärmeiden tanssi (oma käännös, ei virallista tietoa) tulee toivottavasti ensi vuoden lopussa, riippuen siitä miten Kirjavalla ennätetään kääntämään. Rothfuss ja Abercrombie joutuvat todennäköisesti odottamaan vuoroaan.

Itse ajattelin lukea edelliset osat vielä uudelleen ennen Lohikäärmeiden tanssia, joten en ole ensimmäisenä varausjonossa englanninkieliseen. Sitä on muuten tilattu HelMet-kirjastoihin 14 kappaletta, joista 9 Espooseen. Vantaalle ei ole tilattu yhtään. Haloo Vantaa? Viisi kappaletta Helsinkiin on myös mielestäni varsin vähän. Vertailun vuoksi mainittakoon vaikka että uusinta Donna Leonin dekkaria Helsinki on hankkinut kirjana 12 kpl ja äänikirjanakin 9. No on kirjasta 31 varaustakin, mutta eiköhän Dancen varausmäärä päädy vähintääkin samaan. Espoo ei tule lisäkappaleita hankkimaan, joten jos varausjonosta tulee äärettömän pitkä, laittakaa palautetta muille kaupungeille!

Kunhan viikonlopun Finncon on ohi, ryhdyn todennäköisesti Tulen ja jään laulun uudelleen lukuun! Olethan sinäkin tulossa Turkuun?

Leave a Reply