Syksyn suomalaista satoa, osa 2


Karisto on muuttanut linjaansa, sielläkin taidetaan siirtyä fantasian saralla enemmän lasten puolelle (sääli), sillä syksyn ainoa aikuisten kirja ei ole minkään sarjan tusinasosa, vaan China Mievilleä! Ikävä kyllä eivät ole uskaltaneet koskea loistavaan Perdido Street Stationiin, jonka kääntämiseen varmastikin tarvittaisiin jotain aivan erityistä, vaan The city and the city. Kirjan nimeksi on tullut Toiset. Tämä on minulle yksi syksyn tapauksia, pakko lukea. Kääntäjän (J. Pekka Mäkelä) ammattitaitoonkin luotan niin että jätän englanninkielisen väliin. Koska tämä saatetaan hyllyttää myös trillereihin, taidan uskaltaa hankkia reilusti…

Basam Booksin listalla oli tarjolla jopa kaksi osaa suosittuun Mustan tikarin veljeskunta -sarjaan, Sitomaton rakasta ja Varjeltu rakastaja. Uusimmassa englanninkielisessä on tällä hetkellä 21 varausta jonossa, suomenkielisessä 25. Suomenkielisessä on kyllä huomattavasti enemmän kirjoja saatavilla…

Liken syksylistalta napsin kirjastoon seuraavia: Hal Duncan, Pako Helvetistä; Dmitri Gluhovski, Metro 2034 ja Alastair Reynoldsilta oli tarjolla kaksi kirjaa: uusi Pääteasema ja Prefekti pokkarina. Pahoittelen, että ehdin paneutumaan tähän listaan vähän myöhässä, valintoja oli tehty jo jonkin verran.

Teoksen listoilla kiinnostukseni herätti Johanna Sinisalon Enkelten verta, jota otin aika runsaasti. Harva kirjasto oli ehtinyt tekemään valintoja, joten ehkä osa minun valinnoistani vielä häviää tai määrät vähenevät. Kirjastoilla on kuitenkin se viimeinen sana, jos ovat kovasti kanssani eri mieltä.

Äänikirjalistalla tarjottiin Tolkienin Tarua sormusten herrasta, täydensin puuttuvia ja Saunalahteen tulevaan uuteen kirjastoon ostin koko sarjan.

Leave a Reply