The Devil

Ken Bruen: The Devil

Transworld Ireland, 2010

Aloitin tutustumisen jännityskirjojen maailmaan tällä kahdeksannella Jack Taylor-sarjan romaanilla. Ken Bruen oli minulle nimenä uppo outo, mutta tuntuupa vaan olevan suosittu muuallakin kuin Irlannissa tai kotipaikkakunnallaan Galwayssä. Kirjoja häneltä on ainakin ilmestynyt jo aikamoinen liuta, mutta suomeksi ei vielä yhtään.

Kirjan pääpaikkana on Irlanti ja siellä Galway, jossa yksityisetsivä Jack Taylor miettii ankarasti, olisiko hän nyt tavannut aivan itsensä paholaisen…ainakin paljon on merkkejä siihen suuntaan.

Tarinaa viedään eteenpäin muutamilla hyvinvalituilla sanoilla. Tämä kirjailija ei rönsyä, mikä helpottaa äkkinäistä englanninkielen lukijaa. Kirjassa puhutaan ”irlantia”, siellä viljellään irlantilaisia sananlaskuja ja kerrotaan paljon irlantilaisesta perinteestä sekä Englanti/Irlanti vastakkainasettelusta. Avartavaa siis, vaikkei muuten dekkareita lukisi.

Minuun suurimman vaikutuksen teki kirjan kuivakka huumori. Jack Taylor on mukavan epäsosiaalinen tapaus, joka juo olutta ja vetää pillereitä lähes joka sivulla. Siitäkin huolimatta hänellä leikkaa nopeasti ja terävästi. Lukijan ilo on suuri, kun huomaa tajuavansa sentään jokusen vitsin tai sanaleikin. Näitä voisi lukea vaikka lisää, ehkä sieltä sarja alusta seuraavalla kerralla.

Loppuun vaikka: Fad saol agat!

  1. Hilkka

    1.5.2011 at 07:43

    Kiitos uudesta tuttavuudesta

Comments are closed.