Aineistokeskuksen vuosi

Espoon-aineistokeskus-nosto

Aineistokeskuksen vuosi 2013 kului toimittajanvaihdosten merkeissä. Suomenkielisen sekä venäjän- että vironkielisen aineiston toimittaja vaihtui markkinaoikeuden päätöksellä BTJ:stä Booky.fi:hin. Musiikkiaineiston hankinnan kilpailutuksen voitti puolestaan BTJ. BTJ jatkoi myös englannin- ja ruotsinkielisen aineiston toimittajana.

Saatavilla alkaa vihdoin olla yleisten kirjastojen näkökulmasta kiinnostavia e-aineistoja. Zinio-lehtipalvelu sekä Indieflix-elokuvapalvelu otettiin käyttöön ja ne saivat suuren suosion.

Aineistonvalinnassa tapahtui suuri muutos valinnan siirtyessä kirjastoilta keskitetyille valintaryhmille.

Venäjän- ja Itä-Euroopan instituutin kirjasto siirtyi alkuvuodesta osaksi Espoon kaupunginkirjastoa. Tässä yhteydessä kirjaston venäjänkielisen aineiston määrä moninkertaistui, niin myös venäjänkielinen hankinta. HelMet-tietokannassa otettiin  käyttöön myös kyrilliikka.

Millennium-kirjastojärjestelmän hankintamoduuli oli otettu tuoreeltaan käyttöön, ja käyttöönotto sekä koulutukset jatkuivat vuonna 2013. Koko kirjastojärjestelmä koki suuren päivityksen loppuvuonna, ja järjestelmän nimikin muuttui Sierraksi.

Aineistopäällikkönä aloitti syksyllä Miika Miettunen.