Kauklahden kirjaston vuosi 2013

Yhteistyön tiivistyminen nuorisotoimen ja koulun kanssa oli merkittävin asia Kauklahden kirjastossa v.2013. Kirjasto osallistui viereisen koulun 7. luokkien ryhmäytyspäivään järjestämällä kirjastosuunnistuksen. Hauskaa näytti olleen lopuksikin, kun oppilaat kuvasivat toisiaan iPadeilla. Pirteä tettiläinen kokosi sadoista otoksista valokuvanäyttelyn kaikkien asiakkaiden katseltavaksi.

Kirjasto osallistui myös 8. ja 9. luokkien päihteiden vastaiseen päivään yhdessä Nuokun ja koulun kanssa. Teimme päihdevisan, jonka vastausten purussa tuli paljon uutta tietoa ja moni harhaluulo oikeni.

Seitsemäsluokkalaisille vinkkasimme tietokirjoja opettajan pyynnöstä. (8.,9. ja 10. luokkien genre- ja kotimaisen kirjallisuuden vinkkaukset hoidettiin alkuvuonna 2014). Alakoululaisia kävi vinkkauksissa tusina luokkaa.

Mukavimmat aikuisten tapahtumat olivat teeilta ja Intia-ilta. Kansansuosikki Pirkko Arstila kertoi eri teelaaduista, niiden ominaisuuksista ja vaikutuksista. Ja mikä parasta: yleisö sai maistella muutamia erikoisia teelaatuja.

Intia-illassa saimme nauttia kauniista Bollywood-tanssiesityksestä, mielenkiintoisesta Intia-aiheisesta kirjavinkkauksesta, hurmaavasta diashowsta sekä kuulla vapaaehtoistyöntekijän kokemuksia Intiasta.

Kokeilumielessa ajoitimme uutuuskirjavinkkauksen ja teeillan samaan iltaan käsityökerhon kanssa. Toki niin, että aluksi käsityökerholaisilla oli aikaa jutustella keskenään ja ohjelma alkoi myöhemmin. Palautteen perusteella konsepti vaikuttaa toimivalta.

Käsityökerho kokoontui joka kuukausi paitsi ei kesällä. Lukupiirissä keskusteltiin kahdeksan kertaa. Bokprat pidettiin sydäntalvella. Älykiertue vieraili huhtikuussa. Myös muutamia lainaa kirjastonhoitaja-sessioita kysyttiin.

Tomi Pulkkisen konsertit keräsivät alueen päiväkodeista yli 200 lasta ja hoitajaa nauttimaan hänen riimittelystään. Satutunteja oli yli 60 kappaletta, joista ruotsinkielinen noin kerran kuukaudessa. Kestävän kehityksen yleisötilaisuuksista kompostointi kiinnosti enemmän kuin ”fiksu vähentää ruokajätettä”-tilaisuus.

Kategoria(t): 2013, Espoon kaupunginkirjasto. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.