Hakeutuva toiminta – multimedia-auto, kotikirjastoa ja logistiikkavirran kasvua

Espoon kaupunginkirjaston hakeutuvaan toimintaan kuuluu kaksi kirjastoautoa, kotikirjasto (ent. kotipalvelu) ja logistiikkaosasto. Hakeutuvan palvelualueena on koko Espoo.

Välkyn vastaanottojuhla

Tammikuussa 2013 juhlittiin uuden monitoimi-/ lastenkirjastoauton käyttöönottoa. Nimikilpailussa Välkyksi kastettu auto aloitti virkauransa helmikuun alussa. Välkyn vastuulle annettiin parikymmentä koulua ja saman verran päiväkoteja. Uutena roolina Välkky sai myös monenmoisten tapahtumien järjestämisen.

Hysaariapinat esiintyvät

Välkky ja hänen intiimi estradinsa taipuu moneen ja kaikenikäisille, kirjastoauto on toiminut mm. keikkabussina, nukketeatterina, kirjailijabussina, satujoogabussina ja leffateatterina. Auto osallistui myös useaan tapahtumaan, mm. Ropeconiin, Finnconiin, Espoo Cine-elokuvafestivaaliin ja Helsingin kirjamessuille ja Lapsimessuille.

Karhusatujumppaa

Välkyn kumppani, kirjastoautoreittien veteraani Helmi kiertää ympäri Espoota 45:llä iltapysäkillä aikataulunsa mukaan. Lisäksi lähes viisikymmentä päiväkotia saa lukutarpeensa tyydytettyä Helmin avulla.

kotipalvelu

Kirjaston kotipalvelu piti nimikilpailun ja muuttui Kotikirjasto Taikaksi. Kotikirjasto liittyi Facebookiin ja aloitti konseptin uudistamista tarjoamalla HelMet-opastusta asiakkailleen. Henkilökunta kehitti aktiivisesti yhteistyötä kaupungin muiden senioripalvelujen kanssa ja kävi syksyn aikana markkinoimassa palveluja mm. Seniori-infossa Kauklahdessa, Sykettä syksyyn- ja Kulttuurikävelytapahtumissa Tapiolassa. Laitoskirjastossa Puolarmetsän sairaalassa järjestettiin musiikkituokiota Tomi Pulkkisen ja Riitta Leivon kanssa.

IMG_0111

Kaupunginkirjaston logistiikkaosastolla toivat ilmaiset varaukset Espoossa  mukanaan uusia haasteita. Kuljetukset väleillä Espoo-Helsinki ja Espoo-Vantaa kasvoivat suuresti, mikä oli nähtävissä huippupäivinä kun Vantaalta tuli 20 laatikkoa normaalin noin 14 laatikon sijasta.

Petri Müller ja Eva Wilenius

Kategoria(t): Espoon kaupunginkirjasto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.