Kalajärven ja Karhusuon kirjastojen vuosi 2013

Kalajärven kirjasto vuonna 2013
Yhteistyö Espoon kuvataidekoulun kanssa jatkui tiiviinä näyttelyiden ja yhteistapahtumien muodossa. Yhteistapahtumat toivat kirjastoon myös kuvataidekoulun oppilaiden perheenjäseniä ihastelemaan nuorten taiteilijoiden luomisvoiman tuloksia. Kalajärven kirjaston lapsille ja perheille suunnattujen tapahtumien kohokohtia olivat Niina Bellin konsertti keväällä ja Tomi Pulkkisen joulukonsertti.

Espoon kuvataidekoulun kekrilyhtyjä Kalajärven kirjaston näyttelyssä.

Satutunteja piristivät vierailevien tähtien esiintymiset kuten esikouluryhmän kuoroesitys joulukuussa. Luokkakäynnit ja päiväkotiryhmien kirjastovierailut jatkuivat syyslukukauden aikana säännöllisinä.
Lähikirjastoprojekti tiivisti yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa ja antoi uusia näkökulmia yhteisen tilan kehittämiseksi yhdessä alueen asukkaiden kanssa.

Tomi Pulkkinen ja Riitta Leivo ja yleisö ”Suomen leijonan jäljillä” Karhusuon kirjastossa.

Karhusuon kirjasto vuonna 2013
Karhusuon kirjaston lapsiasiakkaiden tähtihetkiin kuului Tomi Pulkkisen ja Riitta Leivon yhteisesitys ”Suomen leijonan jäljillä”. Siinä johdateltiin yleisöä musiikin ja draaman avulla Suomen historiaan. Karhusuon torstaiaamuiset satukahvit ovat saavuttaneet vankan suosion lähiseutujen lasten ja vanhempien keskuudessa. Kirjasto on myös iltapäivisin sangen suosittu koululaisten ajanviettotilana niin läksyjen tekemisen, lukemisen, leikkien kuin pelienkin merkeissä.
Toukokuussa kirjasto osallistui Karhusuon koulun vanhempainyhdistyksen perinteiseen Kevättempaukseen. Myös Espoon kaupunginkirjaston Älykiertue poikkesi Karhusuolla, houkutellen tuvan täyteen. SeniorSurf lokakuussa keräsi innostuneita varttuneita opiskelijoita tietokoneen ääreen ja oli samalla lähtölaukaus Karhusuon kirjaston Lainaa kirjastonhoitajaa -toiminnalle. Joulukuussa saimme vieraaksi käsitöiden monitoiminaisen Anu Harkin. Hänen vetämässään askartelutuokiossa kierrätyskirjat muuntuivat ihastuttaviksi joulukoristeiksi kaikenikäisten tekijöiden käsissä. Myös lähikirjastoprojekti kehitti Karhusuon kirjaston toimintatapoja.

Karhusuon kirjaston hyllyt lähikirjastoprojektin jäljiltä.

Syksyn aikana Karhusuon kirjastossa aloitettiin myös itsenäiskäyttökokeilu Karhusuon koulun ja Gumbölen omakotiyhdistyksen kanssa. Koulu käytti kirjaston tiloja säännöllisesti opetustilana kirjaston aukioloaikojen ulkopuolella. Gumbölen omakotiyhdistys piti tiloissa kokouksiaan. Yhteistyö näyttää toimivan hyvin ja sen jatko näyttää lupaavalta. Joulukuussa aloitti valokuvauskerho, jonka toiminnassa pyritään hyödyntämään asukasaktiivisuutta.

Raija Helle
Palveluesimies