Lastenkirjastotyöryhmä Rukkasten vuosi 2012

Lastenkirjastotyötä tehdään joka kirjastossa. Yhteisiä hankkeita ja uusia ideoita tuottaa ja pohtii lastenkirjastotyöryhmä Rukkaset, jossa on edustus jokaiselta suuralueelta.

klaffipaja

Vuoden 2012 suurin hanke oli Kirjavinkistä videoksi -projekti, johon saimme yhdessä muiden pääkaupunkiseudun kirjastojen kanssa apurahan Uudenmaan ELY-keskukselta.

Kirjavinkkauksen purkittaminen hyväksi, toimivaksi videoksi osoittautui haastavaksi. Teimme yhteistyötä Kirjastokaistan kanssa ja kuvasimme sekä studiossa että ”aitoja” vinkkaustilanteita luokkien kanssa. Työpajoissa opettalimme digitarinoiden tekemistä, dramaturgian ja elokuvakerronnan alkeita. Hankaluuksista ei lannistuttu vaan vinkkausvideoiden kehittely jatkuu.

Kirjavinkkiprojektin tunnelmat tallennettiin blogiin: kirjavinkistavideoksi.tumblr.com .

Mobiililaitteet valjastettiin mukaan videovinkkausprojektiin ja muutenkin lastenkirjastotyöhön.

kirjanselkäruno

Koulun ja kirjaston yhteistyöhön saatiin syksyllä 2012 uusi yhteistyökuvio, kun KULPS! Kirjastopolun osaksi tuli 4. ja 8.luokkalaisille kirjailijavierailija kouluun. Syksyllä suunniteltiin valmiiksi myös Kirjailijakoulut, jotka aloitetaan kirjastoissa keväällä 2013.

reeta ja kurre

Olimme mukana monissa tapahtumissa puhumassa kirjastosta, kirjoista, peleistä ja lukemisesta: mm. Lasten oikeuksien päivän Muksumessuilla ja Laurean järjestämässä WDC-vuoden lapsiperheiden hyvinvointitapahtumassa.

muksumessut

laurean tapahtuma

Elokuussa kirjastoalan kansainvälinen IFLA-konferenssi pidettiin Helsingissä. Espoolainen lastenkirjastotyö oli monella tapaa esillä.

iflaesitys

Monenlaiset kulttuurit ja erilaiset äidinkielet pääsivät esille Ilo lukea -kiertueella, jonka lastenkirjastolaiset järjestävät maahanmuuttajatyöntekijöiden kanssa vuosittain.

ilo lukea

Uskaltaako kirjastoon tulla ensi vuonnakin? Monessa naapurustossa on edelleen talo, joka on hieman erilainen…

Rukkaset 2012: Pirkko, Ulla, Riikka, Pia, Nanna, Mikaela, Saara, Maru ja Sunniva (pj)

Kategoria(t): 2012, Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.