Vuosi 2012 Hakeutuvassa toiminnassa

Kirjastoauto

Espooseen hankittiin uusi lastenkirjastoauto Välkky. Sen toimintakonseptiin sisältyy edelleen koulujen ja päiväkotien palveleminen viemällä aineistoja säännöllisin väliajoin lasten saataville. Kirjastoauto palvelee myös koulujen erityisryhmiä.

Iltapäivisin ja iltaisin voidaan järjestää tapahtumia ja workshopeja muunneltavassa tilassa eri ikäisille espoolaisille.

Mielenkiintoisessa uudenlaisen tilan ja toimintakonseptin suunnittelussa oli useita osapuolia.

Kirjastoauto hankittiin tyhjänä tilana alustan ja korin kokonaisuutena ja kalustevalmistaja valittiin erikseen.

Tilan suunnittelussa mediateknisen laitteiston suunnittelussa olivat mukana Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun tilasuunnittelun opiskelijat Natalia Baczynska-Kimberley, Nina Kosonen ja Matti Mikkilä ja uuden median taiteen maisteri Dipti Sonawane lehtori Toni Kauppilan ja professori Teemu Leinosen johdolla.

Kirjastoautossa on myös ensimmäistä kertaa kaksi lainaus/palautus -automaattia asiakkaiden käytössä.

Kirjaston logistiikkaosaston toiminta on jatkunut vakaana. Osaston kautta kulkee päivittäin noin 7500   aineistoyksikköä. Lajitteluautomaattiin on lisätty Saunalahden kirjasto.

Kotipalvelu on lisännyt asiakkaitaan ja lainojaan. Yhteistyö laitosasiakkaiden kanssa on monimuotoistunut: laitoksille toimitetaan yhä enemmän asiakastoiveiden mukaisia kokoelmia suoraan asiakkaiden käyttöön sekä viriketoiminnan ohjaajien erilaisiin tapahtumiin.  Sekä yksilö- että laitosasiakkaat esittävät yhä enemmän itse toiveita mieleisestää aineistosta.