Kalajärven ja Karhusuon toimintakertomus 2012

Kalajärven kirjasto

Kalajärven kirjasto säilytti edelleen asemansa kyläläisten kohtaamispaikkana. Vuoden 2012 teema oli tapahtumien järjestäminen yhdessä paikallisten yhteistyökumppanien kanssa. Kevätkauden päätapahtuma oli kirjastossa järjestetty teatteriesitys. Näytöstä seurasivat Lahnuksen ja Niipperin koulujen oppilaat ja opettajat. Syksyn suurtapahtuma oli Espoon kuvataidekoulun kanssa toteutettu kirjaston monitoimitilan sisustaminen ja koristaminen Jouluhuoneeksi. Suuren suosion saivat myös Jouluhuoneessa järjestetyt työpajat. Niissä vanhemmat lapsineen askartelivat joulukoristeita kuvataidekoulun opettajan ohjauksella. Kirjaston uudeksi tiedotus- ja keskustelufoorumiksi avattiin Facebook -sivut.

Karhusuon kirjasto

Karhusuon kirjasto sai uutta ilmettä ja toimintoja kirjaston uuden hoitajan aloittaessa työnsä helmikuussa 2012. Koulun ja omakotiyhdistyksen kanssa tehtiin yhteistyötä kirjastopalveluiden räätälöimiseksi kylän asukkaille. Kokoelmaa kehitettiin asiakastoiveiden mukaisesti siirtokokoelmien ja kirjanäyttelyiden avulla. Kirjaston ilmettä kehitettiin uudenlaisella aineiston esillepanolla. Satutunnit aloitettiin uudelleen ja nuorille järjestettiin tietokilpailuja sekä avattiin peliluola Wiipeli. Kylän kirjastopalvelujen kehittämiseksi pidettiin asiakasilta syksyllä. Kirjaston uudeksi tiedotus- ja keskustelufoorumiksi avattiin Facebook -sivut.

Raija Helle
Palveluesimies