Espoonlahden kirjastojen vuosi 2012

Merkittävin tapahtuma Espoonlahdessa oli elokuussa Saunalahden kirjaston avautuminen Saunalahden koulun tiloissa. Kirjastosta tuli heti suosittu saunalahtelaisten perheiden ja koululaisten parissa. Saunalahden kirjasto palvelee päivisin koululaisia ja iltaisin alueen asukkaita.

Saunalahdenraksa3Kivenlahden kirjastossa on ollut kuhiseva vuosi. Nuoret löysivät kirjaston ja nuortentyötä tekevää kirjastohenkilöstöä lisättiinkin vuoden aikana, samoin nuorille suunnattua toimintaa ja tekemistä. Lisäsatsaus näkyi ja tuntui loppuvuodesta kirjastosalin rauhoittumisena. Soukan kirjastossa maalattiin ja kalustettiin hieman uudelleen ja Nöykkiön kirjastossa avattiin olohuone.

Kivenlahdenlohikäärme2

Säännölliset askarteluillat aloitettiin Nöykkiön kirjastossa syksyllä.  Alueen kaikissa neljässä kirjastossa järjestettiin lasten musiikkituokioita ja erittäin suuren suosion saavuttaneet prisessatapahtumat tyttöjenpäivänä sekä Halloween-tapahtumat pyhäinpäivän viikolla.. Marraskuussa Kivenlahdessa järjestettiin virolaisen ruokakulttuurin ilta maistiaisineen. Toukokuussa Nöykkiössä oli venäläinen musiikkitapahtuma ja marraskuussa Soukan kirjastossa kaksikielinen (venäjä-suomi) perhetapahtuma, jotka molemmat vetivät paljon yleisöä.

KivenlahdennukkekotiEspoonlahden alueen kirjastojen kävijämäärä nousi 2,3 %. Nousuun vaikutti Saunalahden kirjaston avaaminen uusitut ja tarpeeseen tulleet Kivenlahden kirjaston nuortenpalvelut. Espoonlahden kirjastojen lainaus laski hieman.

Merja Pihlajamäki

Kirjastopalveluiden aluejohtaja

Espoonlahti

Anni Kääriäinen

Palvelupäällikkö

Espoonlahti

Kategoria(t): 2012, Espoon kaupunginkirjasto, Espoonlahden kirjastot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.