Gadgets, Widgets & Geeks – tapahtumat

Gadgets, widgets & geeks-tapahtuman taustatietoja:

Sellon kirjastossa perustettiin tammikuussa 2011 uusi verkkotiimi, jonka tehtävä oli miettiä uusia palvelumuotoja asiakkaille, siirtää palveluja enemmän verkkoon, ”haistella uusia tuulia” mitä maailmalla tapahtuu ja tuoda nämä tiedot takaisin omaan kirjastoon ja kouluttaa sekä henkilökuntaa että asiakkaita.
Uuden verkkotiimin kokoonpano koostui 8 henkilöstä, joiden tausta ja osaaminen olivat hyvin erilaiset, mutta yhdessä täydensivät toisiaan toimivaksi tiimiksi.

Tämän uuden tiimin ja toimenkuvan myöten tuli myös johdolta tilaus tapahtumiin, eli tarkoitus olisi järjestää henkilökunnalle ja asiakkaille tapahtumia Sellon kirjaston aulassa ajankohtaisista aiheista. Olimme järjestäneet esim. iPad- ja älypuhelinpajoja, mutta haluttiin kehittää jotain ihan uutta, joten Gadgets, widgets & geeks-tapahtuma sai alkunsa.

Ensimmäinen tapahtuma oli 18.3.2011 ja keskittyi älypuhelimiin, koska kirjasto oli juuri hankkinut erilaisia älypuhelimia opastustarkoituksiin. Ympäri pääkaupunkiseutua oli kirjastolaisia tekemässä ja miettimässä samoja asioita, mutta yhteistä foorumia keskusteluille ja tapaamisiin ei oikein ollut.
Siitä se alkuperäinen idea syntyikin ja järjestettiin meille tärkeä tapahtuma johon samalla asiakkaatkin saivat osallistua halutessaan.
GWG1:ssä meillä oli puhuja Nokialta ja Samsungilta, sen jälkeen vielä ”messutapahtuma”, jossa oli erilaisia toimipisteitä, joissa sai tutustua erilaisiin laitteisiin, valokuvaukseen tai videointiin tai keskustella tai kysellä lisätietoja: oikeastaan hyvin paljon määräytyi siihen mitä osallistujat halusivat tietää tai mistä halusivat keskustella.

Seuraava tapahtuma oli 23.11.2011 ja se koski lokaatiopalveluja ja miten esim. kirjasto voisi niistä hyödyntää.

Kolmas GWG järjestettiin 23.3.2012 kirjasto Omenassa ja aiheena olivat uudet ajankohtaiset verkkopalvelut kirjastossa, mm. uusi HelMet.fi (julkaistaan kesällä), HelMet.fi-mobiilipalvelu, Espoon kaupunginkirjaston fantasiablogi sekä Sellon kirjaston virtuaalikirjastoesittely.

Neljäs GWG oli nyt viimeksi 20.4.2012 Sellon kirjastossa ja painopisteenä oli sosiaalinen media ja miten voidaan hyödyntää sitä.

Hienoa tässä on ollut se, että kaikki nämä tilaisuudet ovat ilmaisia ja avoimia kaikille; aiheet ovat ajankohtaisia ja kirjasto on helppo paikka johon tulla.