Hakeutuvan toiminnan vuosi 2011

Espoon kaupunginkirjaston vuonna 2011 kehittämässä strategiassa keskeisenä arvona on rohkeus.

Kirjastoauton uudenlaista toimintakonseptia alettiin kehittää vuoden alussa. Uutta autoa haluttiin lähteä rohkeasti toteuttamaan sekä sisällön että toteutustavan osalta. Espooseen päätettiin hankkia moderni, esteetön ja monikäyttöinen lastenauto, jossa on tilaa tapahtumille.

Auton toimintakonsepti ja tila- sekä sisustussuunnitelma päätettiin tehdä yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa. Auton yhteyksiä pyrittiin kehittämään ottamalla käyttöön 3g-yhteys.

Peikonpoika- ja Helmi-autoilla oli yhteensä 164 pysäkkipaikkaa ympäri Espoota.Kirjastoautot vierailivat kaupunginosatapahtumissa ja kodin ja koulun yhteistyötapahtumissa.

Autossa järjestettiin myös varjoteatterikiertue sekä sarjakuvatyöpaja.

Ruotsinkielisen ja suomenkielisen kotipalvelun piiriin kuului 114 henkilöä.Puolarmetsän sairaalakirjasto sekä kirjaston kotipalvelu osallistuivat kirjaston senioritoimintaan olemalla mukana  Hyvinvointi-TV -tapahtumassa sekä seniori-info -tilaisuuksissa Espoon keskuksen palvelutalolla ja palvelutalo Hopeakuussa.

Espoon kaupunginkirjaston logistiikkaosaston kautta kulkevien palautusten ja varausten määrä lisääntyi.  24:een jakavan lajittelijan kautta palautettiin noin miljoona aineistoyksikköä.