Nuorten ryhmän toimintakertomus 2011

Lempibussi 2011

Kirjasto tarjosi nuorille asiakkaille tilojen ja kokoelmien lisäksi monenlaista toimintaa: kirjavinkkausta, tiedonhaunopetusta, kirjaston käytön opastusta, musiikkitapahtumia ja peliturnauksia. Sellon kirjastossa oli musiikki- ja peliaiheisia tapahtumia lähes kuukausittain: mm. SelloaLive! ja Lepuski Jam -tanssitapahtumat.

Lempibussi-kiertue Espoon yläkouluilla toteutettiin viikoilla 13 ja 14. Lempibussi vieraili kuudella yläkoululla; neljällä suomenkielisellä ja kahdella ruotsinkielisellä koululla, ja siihen osallistui yhteensä 567 oppilasta. Kouluyhteistyötä tehtiin myös järjestämällä kirjailijavierailuja; mm. Maria Turtschaninoff ja Veera Laitinen kävivät kertomassa kirjoistaan. Helsingin kirjamessuille osallistuttiin lokakuun lopussa Kirjavinkkikioskissa.

Nuortentiloja uudistettiin: Sellon kirjastossa nuorten tila Pointti muutti entisiin Lastenmaan tiloihin ja Kirjasto Omenaan avattiin syksyllä kokonaan uusi nuortentila Starttis entiseen Huvitus-kokoustilaan.

Nöykkiön kirjaston pelinkehittämisprojekti jatkui keväällä, ja apurahan myötä syksylläkin. Sellon kirjaston Pointissa jatkuivat lautapelikerhon ja sanataideryhmän kokoontumiset. Uutuutena Pointissa kokeiltiin Draamatyöpajaa. Netlibris -lukupiiriläisten kanssa tehtiin kirjatrailereita (videot löytyvät youtubesta hakusanalla Netlibris.) Pointissa tehtiin syksyllä myös Digitarinoita nuorten kanssa.

Entressen kirjastossa toimi käsinukkepaja ja yläkouluikäisten tyttöjen kerho. Kesällä kirjaston sisäpihalla oli perinteinen kesäteltta ja siihen kuuluvaa ohjelmaa, kuten ulkopelejä, tanssitunteja jne. Moneen kirjastoon hankittiin lisää konsolipelejä ja pelilaitteita. Toisaalta digiajan nuorille tarjottiin mm. Entressen kirjastossa myös ns. ruuduttomia iltoja eli tietokoneiden ja pelilaitteiden käytön sijaan järjestettiin muuta toimintaa.

Nuorten ryhmän jäseniä oli mukana järjestämässä henkilökunnalle seudullista nuortenkirjastotyön koulutusta SeNuKia. Koulutukseen kuului yksitoista lähiopetuspäivää, pienryhmätehtäviä ja yksilötehtäviä. Koulutuksen tavoitteena oli edistää kirjaston työntekijöiden valmiuksia nuorten kohtaamiseen, mediakasvatukseen, videotyöpajojen ja KuMuKien pitämiseen, sekä lisätä tietämystä nuorisokulttuureista, pelimaailmasta yms.

Kategoria(t): Ei kategoriaa Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.