Kaupunginkirjaston henkilökuntakoulutus 2011

Kaupunginkirjaston henkilökuntakoulutus vuonna 2011:
Henkilökunta on käynyt ahkerasti koulutuksissa.
Koulutuskäyntejä kertyi yhteensä 1496
Koulutuskäynnit kouluttajana 190
Kokopäiväisiä koulutuskäyntejä 718
Puolipäiväisiä koulutuskäyntejä 778
Koulutuskäynnit kokonaisiksi päiviksi muutettuna yht. 1107
Koulutuskäynnit sisäisissä koulutuksissa 1113
Koulutuskäynnit ulkoisissa koulutuksissa 327
Seudullisia koulutustilaisuuksia 88

Koulutusten hinnaksi tuli 2,98 euroa / koulutuskäynti (kokonaisiksi päiviksi muutettuna), seudullisen yhteisesti suunniteltujen koulutusten ansiosta.

Espoon kaupunginkirjaston koulutuksen painopisteet
Espoon kaupunginkirjaston arvot ovat sivistys, yhteiskuntavastuu, rohkeus ja osaaminen.

Vuoden 2011 painopisteenä on asiakaspalvelun parantaminen:
Asiakaspalvelu on työn fokus kirjastossa. Kirjaston palvelutuotteita ovat tilat ja aukioloaika, tapahtumat, kokoelmat ja niiden esillepano sekä neuvonta- ja opastuspalvelut sekä fyysisessä tilassa että verkossa. Näistä pyrimme rakentamaan palvelumuotoilun kautta helppoa henkilökunnan lähestymistä ja asiantuntemuksen käyttämistä.
Tavoitteena on koulutukseen osallistumisen lisääminen vastaamaan Opetus- ja kulttuuriministeriön yleisten kirjastojen laatusuositusta – henkilökunnan tulisi kouluttautua vähintään kuusi päivää vuodessa.

Koulutustilastojen keräämistä on pyritty helpottamaan.