Espoonlahden kirjastojen vuosi 2011

Espoon kirjastojen profiileja terävöitettiin vuoden 2011 aikana.

• Kivenlahden kirjasto on remontoitu avaraksi ja kirjastossa on lämmin ilmapiiri ja asiakaspalvelussa pyritään yksilöllisyyteen ja ihmisläheisyyteen. Erityisesti lastenaineistoon, dekkareihin ja musiikkikokoelmaan on panostettu.
  • Nöykkiön kirjaston toimintaa ohjaa rohkeus kokeilla uudenlaisia toimintamuotoja. Vilkas ja elävä lasten- ja nuortentoiminta on kirjastotyön johtotähti.
  • Soukan kirjasto on sivistyksen kirjasto, jonka henkilökunta tarjoaa yksilöllistä palvelua alueensa asukkaille. Soukan kirjasto on rauhallinen ja aurinkoinen keidas.

Espoonlahden alueen kirjastojen kävijämäärä kasvoi 7,6 % verrattuna edelliseen vuoteen. Eniten kävijämäärä kasvoi Soukan kirjastossa (14,9 %) alueen lainauksen pysyessä lähes ennallaan (493 000 lainaa vuoden aikana).

Vuoden painopisteenä olivat perheet. Perheille järjestettiin yhteensä seitsemän tapahtumaa vuoden aikana. Kivenlahdessa aloitettiin lapsille ja nuorille suunnatut peli-illat. Peli-illat jatkuivat myös Nöykkiössä. Lastenmusiikkia päästiin kuuntelemaan neljä kertaa vuoden aikana (Tomi Pulkkinen) ja lapsille suunnattu Kirjastoseikkailu-tapahtuma järjestettiin jokaisessa kirjastossa. Toukokuussa ja kesäloman alussa Kesäkirjakassi-iltapäiväkerhossa sekä jouluviikolla järjestettiin askartelutoimintaa koululaisille.

Musiikkia oli tarjolla myös ruotsinkielisissä lasten yhteislaulukonserteissa kaksi kertaa vuoden aikana.

Kirjailijavieraiksi saimme Joel Haahtelan (Kivenlahti), Anja Porion (Soukka), Maria Turtschaninoffin (Soukka) ja Nöykkiöön Raisa Cacciatoren, Eppu Nuotion ja Tuija Kuhan. Nöykkiön kirjastossa järjestettiin menestyksekäs Koiralauantai, jossa asiakkaat saivat ottaa koiransa mukaan kirjastoon. Ohjelmassa oli mm. koiratanssia.

Senioreiden lukupiirit jatkoivat toimintaansa Soukan ja Merikartanon palvelutaloissa ja Villa Andantessa Kattilalaaksossa.

Espoonlahden kirjastot aktivoituivat sosiaalisessa mediassa. Kaikille kirjastoille avattiin Facebook-sivut, joita päivitetään aktiivisesti. Sivut ovat saaneet kiitettävästi asiakkaita seuraajikseen. IPadeja ja lukualustoja esiteltiin asiakkaille. Vuoden aikana pidettiin neljä asiakasraatia, joista saatiin hyviä ideoita toiminnan kehittämiseksi.

Kivenlahden kirjastossa tehtiin tilajärjestelyjä. Lehtilukusali avartui, kun turha väliseinä purettiin. Saunalahden kirjaston suunnittelu ja rakentaminen etenivät suunnitellusti. Yhteistyö Saunalahden koulun kanssa aloitettiin. Kirjasto avataan elokuussa 2012.

Nöykkiön kirjastossa vuonna 2009 alkanut pelisuunnitteluprojekti saatiin loppuun ja toimintaa jatkettiin Peliprojekti osa II:lla, joka jatkuu vuoden 2012 loppuun. Ensimmäisen peliprojektin lopuksi pidettiin projektin aikana suunnitellun pelin julkaisutilaisuus 31.5. Nöykkiön kirjastossa.

Merja Pihlajamäki

Kirjastopalveluiden aluejohtaja

Espoonlahti

Kategoria(t): 2011, Espoon kaupunginkirjasto Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.