Sellon kirjaston Lastenmaan toimintakertomus

Muuttoa ja mahdollisuuksia

Lastenmaa muutti huolellisen suunnittelun ja pitkällisen valmistelun jälkeen heti alkuvuodesta uuteen paikkaansa. Avajaisia vietettiin runsaan kutsuvierasjoukon keskellä jo aprillipäivänä, mutta vasta ennen joulua oli saatu uudet sisustuselementit tuomaan osastolle lisää toivottua toimivuutta ja viihtyisyyttä.

Muutosta huolimatta Lastenmaassa on järjestetty tapahtumia lähes entiseen tapaan ja uudella paikalla kävijämäärä on jopa kasvanut. Mainittujen lisäksi tarjoamme perinteisiä satutunteja, kirjaleikkejä jne.

Osaston tarjoamaa osaamista

Draamasatutunti esiteltiin ensikerran suurelle yleisölle avajaisissamme.

Leppävaaraviikolla esitettiin näytelmä ”Omituisia otuksia Espoossa”.

Kirjastokoiramme Börje viihdytti lapsia kesällä ulkona Kesäkeitaalla.

Kävimme esittelemässä Karakallion kulttuurineuvolassa kirjaston toimintaa.

Asiakkaiden toiveesta aloitimme säännölliset lorutuokiot 1-3 -vuotiaille taaperoille vanhempineen.

Keväällä 2011 valmistui edellisenä syksynä aloitettu monikielinen multimediaprojekti ”Minun kirjastoni”, jossa lasten tarinat, piirrokset ja pienoismallit heidän toiveidensa kirjastosta koottiin näyttelyksi ja videoitiin. Projektin aineistoa kerättiin muun muassa tarinaverstaissa ja työpajoissa.

Vieraiden tuomaa viihdettä

Kiertävä kotieläinpiha erilaisine lemmikkeineen hellyttävästä miniporsaasta aasiin ja muihin maalaistalon kotieläimiin vieraili jo toistamiseen ilahduttamassa asiakkaitamme.

Rokkiritari vieraili kirjastossamme ja houkutteli yleisöksi jopa 300 lasta.

Kirjaston trubaduurit Tomi ja Riitta konsertoivat kolme kertaa syksyllä.

Teatterinäytelmä Prinsessa Ryysynen esitteli ennen joulua nykyaikaisen satukuninkaallisen.

Sekä keväällä että syksyllä järjestettiin suuren suosion saanut kiinalainen maalaus- ja kalligrafiakurssi perheille.

Yhteisiä yrityksiä

Espoon kulttuuritoimen kanssa on jatkunut yhteistyö taiteilijatapaamisen, elokuvan, teatteriesityksen ja näyttelyn muodossa.

Yhteistyö päiväkotien kanssa on vilkastunut entisestään mm. kirjaleikkien ja satutuntien muodossa.

Lähiseudun koulut ovat aktiivisesti osallistuneet Lastenmaan tapahtumiin.

Lastenmaan omat konsolipeliturnaukset käynnistettiin syksyllä.

Joululomalla näytimme lapsille elokuvia.

Lastenmaa avasi omat Facebook-sivunsa.