Sellon kirjaston palvelutiimin toimintakertomus 2011

Palvelutiimin työtehtäviin on kuulunut Sellon kirjaston yleisempien kirjastopalveluiden tarjoaminen asiakkaille. Kirjastokorttien tekeminen ja uusien asiakkaiden perehdyttäminen kirjaston palveluihin. Muista kirjastoista tulevien kuormien purku, varatun aineiston käsittely ja hyllytys, sekä asiakkaille lainaaminen. Varaus ja myöhästymismaksujen keruu, sekä aineiston perintään liittyvät asiat. Hakulistojen tekeminen, sekä muihin kirjastoihin varatun aineiston käsittely.
Palvelutiimi toimii kirjaston ala-aulan palvelutiskissä ja sen käytössä on kolme kassaa, kaksi palautusautomaattia, lainausautomaatit sekä kymmenen asiakastietokonetta. Tiimi vastaa myös aikuisten elokuvien sekä E-lukulaitteiden sekä bestseller-kokoelman lainauksesta ja opastaa asiakkaita tarvittaessa automaateilla ja tietokoneilla.

Tiimiin on kuulunut vuonna 2011 vakituisina työntekijöinä:
Päivi Gröndahl, (1.4. alkaen) bestsellerit ja näyttelyt
Tero Lehtonen, (oppisopimus) elokuvat
Jari Mailander, automaatit ja tilastot
Esko Nick, tiimivastaava
Anna-Maija Sinkko, kassavastaava ja perintä
Osmo Aro, logistiikka
Juha Valkonen, logistiikka ( 1.9. siirtyi porrastaloon)

Palvelutiimissä suoritti vuoden 2011 aikana siviilipalvelusta:
Petteri Laakeristo
Ville Lauronen
Anttoni Larmala
Pyry Kujanpää
Paavo Vesanto
Santeri Salo
Samu Siltanen
Marcus Granfors
Tuomas Jaakola
Tom Ralli
Olli Casey
Joonas Merikukka
Jirka Ryhti
Henri Tiittanen
Aleksi Leinikki
Esa Mykkänen
Eljas Leppänen
Antero Farin

Kaikki sivarit on perehdytetty tiimin eri työtehtäviin sekä asiakaspalveluun. Osa heistä on osallistunut kouluttajina erilaisiin asiakkaille tarjottaviin tietotekniikkakursseihin. Keväällä sivarit osallistuivat Sellon kirjaston muutos prosessiin olennaisella työpanoksella eri osastojen aineiston ja kaluston siirtämisessä paikasta toiseen. Logistiikassa on myös työskennellyt vuoden aikana Niko Malmberg (työvoimatoimisto), sekä Ioannis Koutsoukos (Laurea).

Sellon kirjaston palvelutiimiläiset ovat tarvittaessa sijaistaneet lukuisia kertoja kuluneen vuoden aikana eri kirjastoissa ja osastoilla.
Tiimi on saanut myös paljon myönteistä palautetta asiakkailta osaavasta palvelusta.

Kategoria(t): 2011, Espoon kaupunginkirjasto Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.