Espoonlahden kirjastot 2010

Espoonlahden kirjastojen kävijämäärät kasvoivat edellisestä vuodesta noin prosentin. Suurin kasvu oli Kivenlahdessa, jossa kävijämäärä nousi 5%.

Satutunteja jatkettiin uudella konseptilla antamalla lapsille ns. satupassit. Satupassit osoittautuivat menestykseksi. Kaikissa kirjastoissa järjestettiin suosituksi tullut Satuseikkailu, Muumitapahtumat ja Tomin musiikkituokioita.

Senioreille suunnattiin nettiopastusta ja kirjallisuuspiirit Soukan ja Merikartanon palvelutaloissa ja Nöykkiön kirjastossa.

Kivenlahden ja Nöykkiön kirjastoissa järjestettiin asiakasraadit. Tuloksena Nöykkiön raadista tehostettiin kirjaston monitoimitilan käyttöä ja Kivenlahden kirjastossa parannettiin ruotsinkielisen aineiston esillepanoa.

Kirjailijavieraana kävivät Arto Luukkanen Soukassa ja Sinikka Paavilainen Kivenlahdessa. Tapahtumat keräsivät runsaasti yleisöä.

Kivenlahden ja Soukan hyllyjä ja kalusteita uudistettiin joulukuussa. Tavoitteena oli korvata osin rikkinäiset hyllyt ja kalusteet uusilla ja samalla raikastaa ja piristää kirjaston ulkoasua. Uudistukset jatkuvat vuonna 2011.

Nöykkiön kirjaston toiminnan painopiste oli edelleen lasten- ja nuortentoiminta. Mediastudion peli-illaksi vakiintui torstai klo 16–19. Elokuvaprojekti Latokasken koulun kanssa saatettiin menestyksekkäästi loppuun. Oppilaiden vanhemmat järjestivät elokuvalle juhlallisen ensi-illan.

Saarnilaakson koulun oppilasryhmän kanssa perustettiin ELY-keskuksen rahoituksella peliprojekti. Projektin tueksi palkattiin koodaaja ja graafikko. Projektin tavoitteena on pienimuotoinen valmis peli, joka valmistuu keväällä 2011. Myös nuorisopalvelut on hyödyntänyt mediastudion multimedialaitteistoa kahdessa digikuvaus- ja videokuvausprojektissa. Marraskuussa mediastudioon hankittiin XBOX360 Kinect-liikeentunnistusjärjestelmä.

Nöykkiön kirjaston aukioloaikaa pidennettiin hieman alkusyksystä.

Saunalahden koulun ja kirjaston rakennustyöt käynnistyivät syyskuussa 2010. Koulu valmistuu heinäkuussa 2012. Saunalahden kirjasto tulee tarjoamaan uutena lähikirjastona kirjastopalveluja Saunalahden alueen asukkaille.

Merja Pihlajamäki
Aluekirjastonjohtaja