Tietotiimin vuosi 2010

Syksyn 2010 aikana kävimme läpi suuren muutoksen. Kaunokirjallisuus siirrettiin yläkertaan, kauno – ja tietokirjallisuus sijaitsevat nyt samalla osastolla. Tietokoneita hajautettiin eri puolille osastoa.
Syksyn aikana suunnittelimme myös tulevan kulttuuritilan palveluja ja toimintaa.

Aineisto

Vuoden suuri juttu oli aineiston karsiminen tietokirjallisuuden ja kaunokirjallisuuden siirtyessä samaan kerrokseen. Kokoelmaa karsittiin 22%. Näin kokoelma tuoreutui. Poistimme vähiten lainattuja, vanhentuneita ja kuluneita. Toinen syy oli pääkirjastovelvoitteen katoaminen ja mahdollisuus käyttää Kuopion varastokirjastoa ja muuta verkkoa entistä tehokkaammin.
Laaja käsikirjasto supistettiin murto-osaan, sillä uusiutuva tieto saadaan sähköisenä.
Suomenkielinen aineisto oli painopiste, ja englanninkielisten aineiston hankintaa lisättiin kysynnän kasvun mukaan.

Lehtialue valmistautuu muuttoon
Lehtialueella vähennettiin aineistoa ja lehtien säilytysaikoja 2011 tulevan muuton vuoksi. Asiakkaita opastettiin käyttämään verkossa olevia ulkomaisia ja kotimaisia sanomalehtitietokantoja. (Pressdisplay ja ePress). Mikrofilmatuista lehdistä osa siirrettiin Porvoon uuteen Maakuntakirjastoon. Meille jäi ainoastaan mikrofilmattuina Länsiväylä ja Helsingin Sanomat ja myös näiden filmien tilaaminen lopetetaan vuoden 2011 alusta. Asiakkailla oli mahdollisuus vaikuttaa uusien lehtien hankintaan tekemällä lehtitoiveita ja näistä toiveista suurin osa toteutettiin.

Kurssit ja opastukset

Mikroluokassa järjestettiin vuonna 2010 asiakasopastuksia säännöllisesti sovitun ohjelman mukaisesti.
Tietotiimi vastasi useista perusopastuksista, joita pidettiin useita kertoja samansisältöisinä
(Ensitreffit hiiren kanssa, Internetin alkeet ja Internetin jatko-kurssi).
Lisäksi pidettiin yksi Matkailu- ja yksi Terveys ja kuntoilu-vinkkaus. Kaikki tilaisuudet kestivät kaksi tuntia.
Osallistujamäärä vaihteli. Enimmillään oli kahdeksan ihmistä.

Tapahtumat ja luennot

Tietotiimissä järjestettiin erilaisia tapahtumia ja luentoja mm. käsityökerhoja, Aikidon näytöstilaisuus ja Kysy päättäjältä-tilaisuuksia, joissa asiakkailla oli mahdollisuus esittää kysymyksiä poliitikoille,
Uudenmaan Martat anoivat puutarhan hoitovinkkejä puutarhaluennoilla.

Tietotiimi

Kategoria(t): 2010. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.