Tapiolan alueen kirjastopalvelut 2016

Tapiolan kirjaston puolesta on jännitetty vuonna 2016. Espoon kaupunginteatterin tulevaisuus koskee kirjastoa, koska teatteri halutaan osaksi kulttuurin keskusta, sivistyksen sielua. Kaupunginvaltuusto päätti valmistelusta, että esitetyn maanalaisen teatterin lisäksi on valmisteltava maanpäällinen vaihtoehto. Tapiolan helmen tulevaisuus on siis yhä auki, kun vuosi 2017 alkaa.

Aluejohtajana otin pestin vastaan kesäkuussa 2016 ja samaan aikaan on käynnistynyt Haukilahden kirjaston tulevaisuuden suunnittelu. Tulevaisuus alkoi ennakoitua aiemmin, kun päiväkoti tarvitsi väistötilan ja päädyttiin nykyisiin Haukilahden kirjaston tiloihin. Päiväkodin ja kirjaston yhteiselo ei siis alakaan vuonna 2018 uudessa rakennuksessa vaan jo keväällä 2017! Muuttoa ennakoiden tilojen tyhjentäminen aloitettiin jo loppuvuodesta 2016.

Esineiden internet -työpajat eli IoT -workshopit jatkoivat Tapiolan kirjaston hyviä perinteitä innovatiivisuudessa ja innostavuudessa. Tuunaajamutsin farkkutyöpaja, mosaiikkityöpaja, videorunotyöpaja…  luova toiminnan paja on ansioitunut taas kerran! Työkalujen lainaaminen kotiin aloitettiin loppuvuodesta. Porakonetta tarvitsee kerran vuodessa ja jos naapurillakaan ei ole, voi lainata kirjastosta!

Opi suomea- ja kielikahvilat olivat poikkeuksetta hyvin suosittuja. Kirjasto tuki myös seurakunnan turvapaikanhakijoille järjestämiä retkiä. Ruotsinkielinen Novellcafé löysi pikku hiljaa yleisönsä. Ihanat, perinteiset tapahtumat ovat olleet iloisia: EspooCiné -yhteistyö, Kutitus, Docventures ja uutena iso työllisyystapahtuma ovat vetäneet talon täyteen väkeä! Aivan erityisen iloinen olin YLEn Arkiston Tapiola -viikosta. Saimme avajaisiin kaupunginjohtajan ja nostalgiset, mustavalkoiset uutispätkät saivat paljon katsojia ja kommentteja. AprilJazz hiipi sisään aineistonäyttelyn muodossa ja Beatlesia soitettiin kunnon älppäreiltä!

Tapiolan erityinen tapahtumasarja, ministerivierailut, jatkuivat yhteistyössä lukiolaisten kanssa. Paikalle pääsi mm. ministeri Rehula. Kirjailijavieraista Laura Lindstedt, Hannu Väisänen ja Erkki Vuolijoki vetivät isot yleisöt. Marraskuussa alkoi Päiväleffa, jossa kerran kuussa on aikuisille elokuvanäytös tarjolla.

Shakespeare sai myös oman tapahtumansa.

Tapiolan kirjasto tekee aktiivista kouluyhteistyötä. Kirjavinkkaus, kirjastonkäytön opetus ja kirjallisuuslistat opettajien tueksi yhdistyvät luontevasti koodaukseen beebot-roboteilla, sanataidepolkutyöhön ja vinkkausvideoihin, joita koululaiset tekevät itse. Pulmaario-tapahtumat ovat aina tuoneet paikalle suuryleisön! Potter-päivä on myös joka vuosi aina vain suositumpi.

Tapiolan kirjastossa on aktiivisia vapaaehtoisia. Torstain aamupuurot, kielikahvila, lomakepalvelu ja opi arabiaa -kahvila ovat hienoja esimerkkejä alueen asukkaiden halusta auttaa ja osallistua.

Lähikirjastoissa aloitettiin kesällä omatoimen aikakausi. Uuden toimintatavan opettelussa menee vielä tovi puolin ja toisin, mutta palaute on pääosin erittäin ilahtunutta. Sekä Haukilahden että Laajalahden käyttö ja lainaus on lisääntynyt merkittävästi.

Oili Sivula, aluejohtaja

Tapiolan alueen kirjastopalvelut

Kategoria(t): 2016, Espoon kaupunginkirjasto, Tapiolan kirjasto Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Tapiolan alueen kirjastopalvelut 2016

1. Roseanna sanoo:

I like the way you itemized maintenance versus upgrades. It’s adgavtaneous to put your best foot forward and provide the perfect first impression. We’ve seen an increase in pre-listing inspections in the Seattle and Wenatchee areas. Before putting their house on the market sellers are fixing anything in the house that may slow down the closing process. This really sets them apart from the competition.

2. agario sanoo:

Kaip tik tos svastikos ir pan. dalykai atbaidė rinkėjus.Rinkimai yra pats svarbiausias partijos pasirodymas, todėl tuomet būtina rodyti solidumą, o ne vaikiškas paikystes.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.