Kalajärven, Karhusuon ja Kauklahden kirjastojen toiminta vuonna 2015

Kalajärvi:

Kalajärven kirjasto täytti 20 vuotta vuonna 2015. Virallista syntymäpäivää juhlittiin perjantaina 27.2. jolloin kirjasto oli poikkeuksellisesti auki kello 10-19. Kirjastossa oli tarjolla koko päivän kakkua ja kahvia asiakkaille. Aamulla Entressen kirjaston teatteriesitys Änkyrimato veti paikalle melkein 300 lasta ja aikuista. Iltapäivällä Tapiolan sinfonietasta tuli paikalle kaksi soittajaa soittamaan lyhyen konsertin ja kertomaan klassisesta musiikista. Illalla duo Ertsi&Marko viihdytti asiakkaita. Kaiken kaikkiaan päivä oli menestys ja pienille asiakkaille jaettiin synttärien kunniaksi melkein 200 ilmapalloa, jotka juhlistivat kirjaston 20 vuotista taivalta.

Syksyllä saatiin vihdoin päätökseen kirjaston tiskiremontti. Vanha tiski purettiin pois ja tilalle tuli uusi pienempi. Samalla lasten- ja nuortenosasto sai tarvitsemaansa lisätilaa. Lastenosasto sai uudet kuvakirjalokerikot ja samalla lisää leikkitilaa. Koko lastenosaston ilme muuttui muutenkin iloisemmaksi ja valoisammaksi.

Näiden kahden tapahtuman lisäksi kirjastossa jatkuivat normaalit satutunnit joka torstai. Keväällä Tomi Pulkkinen piti kaksi lastenkonserttia ja ensimmäistä kertaa kirjastossa järjestettiin myös Origami-paja sekä keväällä että syksyllä. Syksyllä aloitti myös kirjaston pitkään toivottu lukupiiri

Karhusuon kirjasto:

Kirjasto aloitti onnistuneet omatoimikirjaston marraskuussa. Loppuvuodesta saatiin omatoimiominaisuuden avulla pysäytettyä asiakasmäärän väheneminen. Vuosi päättyi yllättävään uutiseen: Karhusuon koulun 3-6 – luokkien oppilaat siirtyivät Lagstadin kouluun Espoon keskukseen. Oppilaiden on määrä palata vuoden 2016 aikana Karhusuon koululle parakkirakennukseen, johon mahdollisesti myös kirjasto tulevaisuudessa siirtyy väliaikaisesti. Vuonna 2015 Karhusuolle suunniteltiin uutta koulua. Kirjasto sai pääsi osallistumaan suunnitteluun ja saikin havainnekuviin toivotun paikan ja tilat. Koulun on nykyisen aikataulun mukaisesti määrä valmistua 2020. Mielenkiintoinen ja onnistunut kokeilu oli 3D-tulostin pajan pitäminen syksyllä.

Kauklahden kirjasto:

Kauklahden kirjaston vuodesta 2015 jäi erityisesti mieleen hurja kävijämäärien nousu. Kirjaston kävijämäärä kasvoi huimat 18,1 % eli yli 6000 kirjastokäyntiä enemmän kuin edellisenä vuona. Tämän lisäksi Kauklahti-seura valitsi kirjaston vuoden kauklahtelaiseksi.

Kirjasto jatkoi aktiivista toimintaansa: Tapahtumia oli paljon erityisesti koulu- ja päiväkotiyhteistyön merkeissä. Kauklahti seuran aktiivinen toiminta kirjastossa on myös tärkeä osa toiminta. Tämän kasvun lisäksi vuoden lopussa Kauklahden kirjaston omatoimilaitteiston asentaminen aloitettiin. Omatoimiajat on otettu käyttöön vuoden 2016 tammikuun loppupuolella. Vuodesta 2016 voi siis odottaa hektistä ja mielenkiintoista.