Leppävaaran alueen toiminta 2014

Leppävaaran alueen kirjastot Laaksolahti, Sello ja Viherlaakso ovat pysyneet suosittuina ja käytettyinä vuoden 2014 aikana. Upeat asiakkaat ja asiantunteva henkilökunta pitävät yleisen kirjaston elinikäisen oppimisen ja kulttuurin harrastamisen lippua korkealla! Lainaluvuissa Sellon kirjasto on pääkaupunkiseudun toiseksi suurin, kävijöitä oli jälleen yli miljoona: 1 116 397 kävijää eli nelisen tuhatta kävijää joka päivä.

Laajensimme aukioloja lauantaina myöhäiseen iltapäivään ja tunnit löysivät nopeasti käyttäjänsä. Erityisesti nuori väki pitää ilmaisesta yhteisestä tilasta, jossa Pointissa nuorisopalvelut antavat kanssamme heille sitä palvelua, jota nuoret ihmiset tarvitsevat. Opiskelijoiden ja lehden lukijoiden aktiivisen palautteen perusteella jaoimme kirjaston entistä jyrkemmin hiljaiseen ja aktiiviseen osaan: toisen kerroksen istuinpaikkoja lisättiin niin paljon kuin neliöt antoivat myöten, jotta mahdollisimman moni rauhallista tilaa etsivä saisi sijan. Työasemat siirrettiin alakertaan ja sen mukana Pajan henkilökunta, joka pystyy antamaan parasta mahdollista tukea laitteiden käytössä. Yläkerrassa voi yhä tehdä koneella rauhassa töitä: lainaamalla läppärin voi istahtaa vaikka sohvalle työskentelemään.

Sellon kirjastossa alkoi Celia-pilotointi keväällä. Eri tavoin lukemisessa vaikeutta kokevat voivat saada käyttöönsä äänikirjoja, myös verkosta lataamalla. Kokoelmaa ajantasaistettiin runsailla poistoilla ja sitä tuotiin aktiivisesti esille näyttelyillä. Galleria Anna siirtyi uusiin valoisiin tiloihin yläkertaan ja sen sijaan rakennettiin ajankohtaisalue aikuisten kirjallisuudelle. Lastenmaasta poistuva perhe voi helposti ottaa mukaansa kaunokirjallisuutta pokkarina tai noukkia mukaansa päivän lehdessä innostaneen aiheen tietokirjan muodossa,

Venäjän, ruotsin ja ranskan kielikahvilat aloittivat ja Ranskan instituutin siirtokokoelma saapui syksyllä. Erityisen onnistuneita kirjailijatapahtumia olivat Riikka Pelo, joka on kirjoittanut Marina Tsvetajevasta sekä Pjotr Silajev.

Laaksolahti kasvatti hieman kävijämääräänsä, mihin vaikutti ehkä kirjastovälituntien alkaminen tauon jälkeen. Yhteistyö Jupperin koulun kanssa on jatkunut aktiivisena ja lasten satutuntien ja kirjavinkkausten suosio on ollut hyvä. Laaksolahden kirjaston ystävät on pitänyt lukupiiriä ja tuonut asiakkaiden iloksi myös kirjailijavieraita (https://sites.google.com/site/kirjastonystavat/etusivu). Meri Kuusiston vierailu keräsi yleisöä ja Minna Lindgreniä oli myös kuulemassa noin 50 henkeä! Lasten tapahtumista Nina Bell oli hyvin suosittu, kuten aina.

Viherlaaksossa Seniorsurfissa, Lifetec-esittelyssä  ja syksyn tietopajoissa sai opastusta ja tietoa mm. tietotekniikkaan. Kirjailija Minna Lindgren ja Ehtoolehdon pakolaiset-kirja veti lukusalin täyteen kuulijoita.

Toimivat Seniorit ry piti Matkoja maailmaan-kulttuuri ja kirjallisuustapahtumaa yhdeksän kertaa. Kohteena oli Latinalainen Amerikka. Toimivat Seniorit kutsuivat myös Espoon sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtajan Johanna Värmälän kertomaan Espoon terveyspalveluiden nykytilanteesta ja haasteista. Loppuvuodesta aloitettiin myös yhteistyö viereisen palvelutalon kanssa tarjoamalla heille virikepaketteja.

Lapsille ja koululaisille pidettiin kirjavinkkauksia ja satutunteja. Suosittuja olivat Taaperoiden musiikkilorutuokiot, jotka pidettiin sekä keväällä että syksyllä. Etenkin lapset innostuivat myös Anu Harkin keväisistä askarteluista. Jouluiset pinssipajat saivat paljon koululaisia liikkeelle.

Viheri blogi

Kategoria(t): 2014, Leppävaaran alueen kirjastot. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.